Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Orijentalista, rešavanje misterije jednog neobičnog i opasnog života

Orijentalista, rešavanje misterije jednog neobičnog i opasnog života

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Tom Reiss


ISBN:

86-7878-001-0

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K1999

Broj strana:

357

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Mješavina uspomena i želja, ova sjajna i originalna knjiga još jednom nas podsjeća kako mašta može poslužiti kao pribježište pred nepodnošljivom okrutnošću života. - Azar Nafizi, autor Čitajući Lolitu u Teheranu.

Izuzetno sam uživao čitajući Tom Rajsovog Orijentalistu mješavinu visoke učenosti i vješte naracije, eleganto rješenje misterije jednog od najzagonetnijih pisaca dvadesetog vijeka. - Pol Teru

Jevrejin je najsretniji kad je Jevrejin, navodi Ajnštajn u ovoj fascinantnoj knjizi o čevjeku koji se ekstravagantno opire dejstvu tog principa.

Lev Nusimbaum ne samo da je primio novu religiju već ju je izmislio. Tom Rajsovo istraživanje otkriva nam kako je to učinio. Djelo se čita kao vješto napisani detektivski roman napučen nezaboravnim likovima, igračkama u rukama mračnih sila dvadestog vijeka i prije svega, kao misterija ljudskog karaktera. -Džonatan Rozen, autor Zadovoljstvo stiže ujutru.

Ep, koji se ne ispušta iz ruku., Booklist.

  • Originalni naziv: The Orientalist
  • Prevodilac: Vladan Stojanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Mješavina uspomena i želja, ova sjajna i originalna knjiga još jednom nas podsjeća kako mašta može poslužiti kao pribježište pred nepodnošljivom okrutnošću života. - Azar Nafizi, autor Čitajući Lolitu u Teheranu. Izuzetno sam uživao čitajući Tom Rajsovog Orijentalistu mješavinu visoke učenosti i vješte naracije, eleganto rješenje misterije jednog od najzagonetnijih pisaca dvadesetog vijeka. - Pol Teru Jevrejin je najsretniji kad je Jevrejin, navodi Ajnštajn u ovoj fascinantnoj knjizi o čevjeku koji se ekstravagantno opire dejstvu tog principa. Lev Nusimbaum ne samo da je primio novu religiju već ju je izmislio. Tom Rajsovo istraživanje otkriva nam kako je to učinio. Djelo se čita kao vješto napisani detektivski roman napučen nezaboravnim likovima, igračkama u rukama mračnih sila dvadestog vijeka i prije svega, kao misterija ljudskog karaktera. -Džonatan Rozen, autor Zadovoljstvo stiže ujutru. Ep, koji se ne ispušta iz ruku., Booklist.

Dodatne informacije

Izdavač Editor
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter