Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog

Opća morfologija i gramatička semantika - Uvod u problematiku

Opća morfologija i gramatička semantika - Uvod u problematiku

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-7963-48-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B1580

Broj strana:

551

Težina:

1100 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

60,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Vladimir Aleksandrovič Plungjan istaknuti je ruski jezikoslovac i specijalist za tipologiju gramatičkih kategorija, opću morfologiju i korpusnu lingvistiku, a bavi se i poetikom te poredbenom versifikacijom. Radi u Institutu za ruski jezik Viktora V. Vinogradova i u Zavodu za lingvistiku Ruske akademije znanosti u Moskvi te predaje opću morfologiju na Odjelu za teorijsku i primijenjenu lingvistiku Moskovskoga državnoga sveučilišta Mihaila V. Lomonosova.
Upravo na temelju svojih predavanja napisao je jedinstvenu knjigu o općoj morfologiji, čija autorizirana inačica izlazi pred hrvatske čitatelje. Za razliku od većine sličnih izdanja u ovoj se knjizi pozornost ne posvećuje samo formalnim parametrima strukture riječi nego i semantici gramatičkih obilježivača u jezicima svijeta. Građa knjige uključuje primjere iz nekoliko desetaka jezika, a posebno važno mjesto u njoj zauzima opis osobitosti morfologije i gramatike slavenskih jezika.Vladimir Aleksandrovič Plungjan istaknuti je ruski jezikoslovac i specijalist za tipologiju gramatičkih kategorija, opću morfologiju i korpusnu lingvistiku, a bavi se i poetikom te poredbenom versifikacijom. Radi u Institutu za ruski jezik Viktora V. Vinogradova i u Zavodu za lingvistiku Ruske akademije znanosti u Moskvi te predaje opću morfologiju na Odjelu za teorijsku i primijenjenu lingvistiku Moskovskoga državnoga sveučilišta Mihaila V. Lomonosova.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 180x260
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Vladimir Aleksandrovič Plungjan istaknuti je ruski jezikoslovac i specijalist za tipologiju gramatičkih kategorija, opću morfologiju i korpusnu lingvistiku, a bavi se i poetikom te poredbenom versifikacijom. Radi u Institutu za ruski jezik Viktora V. Vinogradova i u Zavodu za lingvistiku Ruske akademije znanosti u Moskvi te predaje opću morfologiju na Odjelu za teorijsku i primijenjenu lingvistiku Moskovskoga državnoga sveučilišta Mihaila V. Lomonosova. Upravo na temelju svojih predavanja napisao je jedinstvenu knjigu o općoj morfologiji, čija autorizirana inačica izlazi pred hrvatske čitatelje. Za razliku od većine sličnih izdanja u ovoj se knjizi pozornost ne posvećuje samo formalnim parametrima strukture riječi nego i semantici gramatičkih obilježivača u jezicima svijeta. Građa knjige uključuje primjere iz nekoliko desetaka jezika, a posebno važno mjesto u njoj zauzima opis osobitosti morfologije i gramatike slavenskih jezika.Vladimir Aleksandrovič Plungjan istaknuti je ruski jezikoslovac i specijalist za tipologiju gramatičkih kategorija, opću morfologiju i korpusnu lingvistiku, a bavi se i poetikom te poredbenom versifikacijom. Radi u Institutu za ruski jezik Viktora V. Vinogradova i u Zavodu za lingvistiku Ruske akademije znanosti u Moskvi te predaje opću morfologiju na Odjelu za teorijsku i primijenjenu lingvistiku Moskovskoga državnoga sveučilišta Mihaila V. Lomonosova.

Dodatne informacije

Izdavač Srednja Europa
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter