Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Ono što ostaje

Ono što ostaje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789926505288

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D2075

Broj strana:

144

Težina:

421 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

U knjizi „Ono što ostaje” prikazano je autentično svjedočanstvo trideset žena Srebrenice i Podrinja, trideset tragedija, trideset sudbina. Glas žena Srebrenice i Podrinja značajan je jer su svojom borbom za istinu i pravdu obilježile jedan dug period nakon završetka agresije na Bosnu i Hercegovinu i ta borba se nastavlja i danas u vrijeme izlaska ove knjige. Slušajući njihove lične tragedije skoro da se svakom čini nezamisliv život kakav one žive poslije takvih i tolikih gubitaka. One su ipak tu, među nama, nastavljaju svoje živote onako kako moraju i ne traže ništa više osim istine i pravde.
Izvodi iz recenzija za knjigu “Ono što ostaje”:
“Bez umjetničkog rada Esnefe ta veličanstvena borba za istinu i pravdu bi bila siromašnija. Poetika svjedočenja trideset profila žena Srebrenice i Podrinja, autorice Esnefe Smajlović-Muhić je autentični, arhaični govor majki Srebrenice i Podrinja, govor koji svjedoči da genocid u Srebrenici nije uradio jedan ili nekoliko zločinaca. Esnefina poetska svjedočenja imaju važnu ulogu jer šalju poruku da se ne smije šutjeti, da se moramo boriti za prava, istinu i pravdu.”
Akademik Emir Ramić
Direktor Instituta za istraživanje genocida
Hamilton, Kanada, 20. 03. 2022.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Turski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 205x190
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

U knjizi „Ono što ostaje” prikazano je autentično svjedočanstvo trideset žena Srebrenice i Podrinja, trideset tragedija, trideset sudbina. Glas žena Srebrenice i Podrinja značajan je jer su svojom borbom za istinu i pravdu obilježile jedan dug period nakon završetka agresije na Bosnu i Hercegovinu i ta borba se nastavlja i danas u vrijeme izlaska ove knjige. Slušajući njihove lične tragedije skoro da se svakom čini nezamisliv život kakav one žive poslije takvih i tolikih gubitaka. One su ipak tu, među nama, nastavljaju svoje živote onako kako moraju i ne traže ništa više osim istine i pravde. Izvodi iz recenzija za knjigu “Ono što ostaje”: “Bez umjetničkog rada Esnefe ta veličanstvena borba za istinu i pravdu bi bila siromašnija. Poetika svjedočenja trideset profila žena Srebrenice i Podrinja, autorice Esnefe Smajlović-Muhić je autentični, arhaični govor majki Srebrenice i Podrinja, govor koji svjedoči da genocid u Srebrenici nije uradio jedan ili nekoliko zločinaca. Esnefina poetska svjedočenja imaju važnu ulogu jer šalju poruku da se ne smije šutjeti, da se moramo boriti za prava, istinu i pravdu.” Akademik Emir Ramić Direktor Instituta za istraživanje genocida Hamilton, Kanada, 20. 03. 2022.

Dodatne informacije

Izdavač Autor
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter