Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Okovi od pruća

Okovi od pruća

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

M4120

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M4120

Broj strana:

327

Težina:

310 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo je, najprije, djelo koje nam donosi jednu tešku temu uzaludne smrti i uništenog života, ali, istovremeno, i djelo koje slavi život. Glavni junak romana doživljava porodičnu tragediju. Izašavši iz zatvora u Njemačkoj, gdje je dospio zbog pljačke u koju je gotovo nasilno uvučen, on se suočava sa stvarnošću i životom koji se na najgrublji mogući način poigrao s njim.

Imaginarni okovi čije prisustvo prosto fizički osjeća na svojim rukama jesu okovi od pruća, ali su ipak okovi. On će pokušati da ih raskine posežući za pročišćenjem kroz osvetu, ali mir i spokoj neće se tako lako vratiti.

Likovi ovog romana su građeni tako da nam se čini da ih oduvijek poznajemo. Čitajući, sve više se s njima zbližavamo pa počinjemo i misliti na njihov način. Autor ljude predstavlja onakvim kakvi jesu, sa svim manama i vrlinama, pušta ih da govore jezikom koji je svojstven sredini u kojoj žive, ponekad ironično i cinično analizira njihove postupke i oni su upravo zbog svega toga tako živi.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo je, najprije, djelo koje nam donosi jednu tešku temu uzaludne smrti i uništenog života, ali, istovremeno, i djelo koje slavi život. Glavni junak romana doživljava porodičnu tragediju. Izašavši iz zatvora u Njemačkoj, gdje je dospio zbog pljačke u koju je gotovo nasilno uvučen, on se suočava sa stvarnošću i životom koji se na najgrublji mogući način poigrao s njim. Imaginarni okovi čije prisustvo prosto fizički osjeća na svojim rukama jesu okovi od pruća, ali su ipak okovi. On će pokušati da ih raskine posežući za pročišćenjem kroz osvetu, ali mir i spokoj neće se tako lako vratiti. Likovi ovog romana su građeni tako da nam se čini da ih oduvijek poznajemo. Čitajući, sve više se s njima zbližavamo pa počinjemo i misliti na njihov način. Autor ljude predstavlja onakvim kakvi jesu, sa svim manama i vrlinama, pušta ih da govore jezikom koji je svojstven sredini u kojoj žive, ponekad ironično i cinično analizira njihove postupke i oni su upravo zbog svega toga tako živi.

Dodatne informacije

Izdavač Prosvjeta RS
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Knjige koje bi vas mogle zanimati:

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter