Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Okean na kraju puteljka

Okean na kraju puteljka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Nil Gejmen


ISBN:

978-86-521-1326-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V5275

Broj strana:

235

Težina:

355 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Saseks, Engleska. Srednjovječni čovjek se vraća u svoj djetinji dom kako bi prisustvovao sahrani. Iako je kuća u kojoj je živio odavno porušena, nešto ga vuče ka farmi na kraju puta gdje je, kada je imao sedam godina, susreo izuzetnu djevojčicu po imenu Leti Hempstok i njenu majku i baku. Već decenijama nije ni pomislio na Leti, a ipak, dok sjedi iza oronule stare farme pokraj jezerceta (jezerceta za koje je ona tvrdila da je okean), preplavljuje ga nezapamćena prošlost. A ta prošlost je isuviše čudna, zastrašujuća i opasna da bi se bilo kome desila, a kamoli malenom dječaku.

Četrdeset godina ranije, neko je počinio samoubistvo u ukradenom automobilu na toj farmi na kraju puta. Ta smrt je, poput vatrometa, pripalila fitilj i odjeknula na nezamisliv način. Oslobođen je mrak, nešto jezivo i krajnje nepojmljivo malom djetetu. A Ljeti - čarobna, umirujuća, prepametna za svoj uzrast - obećala je da će ga po svaku cijenu zaštititi.

Inovativno djelo majstora pripovjedanja, Okean na kraju puteljka je ispričan sa nesvakidašnjim razumjevanjem svega onoga što nas čini ljudima, Gejmen nam pokazuje moć priča kako bi otkrio tamu koja vreba u nama i oko nas i zaštitio nas od nje. Ovo je potresna, zastrašujuća i elegična bajka, krhka kao leptirovo krilo, prijeteća kao nož u tami.

Gejmen crpi mitsku topologiju - trostruku boginju, vodu života (jezerce koje je zapravo okean) - i milje sopstvenog djetinjstva kako bi izgradio kosmogoniju i postavio pozornicu za gracioznu priču kakvu nije ispripovjedao još od Zvjezdane prašine... [ovo je] divna pripovjest. Booklist

Ovaj predivno napisani roman zariće svoje kandže u vas i neće vas pustiti još dugo pošto ga pročitate. New York Post

  • Originalni naziv: The Ocean at the End...
  • Prevodilac: Draško Roganović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Saseks, Engleska. Srednjovječni čovjek se vraća u svoj djetinji dom kako bi prisustvovao sahrani. Iako je kuća u kojoj je živio odavno porušena, nešto ga vuče ka farmi na kraju puta gdje je, kada je imao sedam godina, susreo izuzetnu djevojčicu po imenu Leti Hempstok i njenu majku i baku. Već decenijama nije ni pomislio na Leti, a ipak, dok sjedi iza oronule stare farme pokraj jezerceta (jezerceta za koje je ona tvrdila da je okean), preplavljuje ga nezapamćena prošlost. A ta prošlost je isuviše čudna, zastrašujuća i opasna da bi se bilo kome desila, a kamoli malenom dječaku. Četrdeset godina ranije, neko je počinio samoubistvo u ukradenom automobilu na toj farmi na kraju puta. Ta smrt je, poput vatrometa, pripalila fitilj i odjeknula na nezamisliv način. Oslobođen je mrak, nešto jezivo i krajnje nepojmljivo malom djetetu. A Ljeti - čarobna, umirujuća, prepametna za svoj uzrast - obećala je da će ga po svaku cijenu zaštititi. Inovativno djelo majstora pripovjedanja, Okean na kraju puteljka je ispričan sa nesvakidašnjim razumjevanjem svega onoga što nas čini ljudima, Gejmen nam pokazuje moć priča kako bi otkrio tamu koja vreba u nama i oko nas i zaštitio nas od nje. Ovo je potresna, zastrašujuća i elegična bajka, krhka kao leptirovo krilo, prijeteća kao nož u tami. Gejmen crpi mitsku topologiju - trostruku boginju, vodu života (jezerce koje je zapravo okean) - i milje sopstvenog djetinjstva kako bi izgradio kosmogoniju i postavio pozornicu za gracioznu priču kakvu nije ispripovjedao još od Zvjezdane prašine... [ovo je] divna pripovjest. Booklist Ovaj predivno napisani roman zariće svoje kandže u vas i neće vas pustiti još dugo pošto ga pročitate. New York Post

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter