Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Od riječi do riječi (književnokritičke zabilješke)

Od riječi do riječi (književnokritičke zabilješke)

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Perina Mieć


ISBN:

978-953-7035-48-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K5093

Broj strana:

300

Težina:

363 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

29,84 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Iz tiska je upravo izašla knjiga dr. sc. Perine Meić Od riječi do riječi: književnokritičke zabilješke.
Knjiga je objavljena u nakladničkoj Synopsis d.o.o. Zagreb-Sarajevo i objedinjuje jedan dio iz bogatog opusa književnokritičkih tekstova što ih je ova sveučilišna profesorica objavljivala u periodu od 2001. do kraja 2009. u relevantnim hrvatskim i bosanskohercegovačkim znanstvenim časopisima i publikacijama. U knjizi je autorica znanstvenoj, ali i široj javnosti predstavila neke od najznačajnijih naslova iz područja teorije književnosti, povijesti književnosti i književne kritike, potom jezikoslovlja, a onda i beletristike.

Knjigu je recenzentski popratio prof. dr. Pero Šimunović. U recenziji Šimunović navodi da autoričine kritike znanstvenih djela nadilaze okvire uobičajenih stručnih radova. „Pristup književnim tekstovima karakterizira visoka metajezična razina, te originalnost u interpretaciji. Akribičnost, jasnoća izlaganja te kritičke objekcije“, zaključuje Šimunović, „karakteriziraju književnokritički pristup Perine Meić“.

Knjiga Od riječi do riječi ušla je u uži izbor za najbolju knjigu kritika na natječaju za Nagradu Julija Benešića.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Iz tiska je upravo izašla knjiga dr. sc. Perine Meić Od riječi do riječi: književnokritičke zabilješke. Knjiga je objavljena u nakladničkoj Synopsis d.o.o. Zagreb-Sarajevo i objedinjuje jedan dio iz bogatog opusa književnokritičkih tekstova što ih je ova sveučilišna profesorica objavljivala u periodu od 2001. do kraja 2009. u relevantnim hrvatskim i bosanskohercegovačkim znanstvenim časopisima i publikacijama. U knjizi je autorica znanstvenoj, ali i široj javnosti predstavila neke od najznačajnijih naslova iz područja teorije književnosti, povijesti književnosti i književne kritike, potom jezikoslovlja, a onda i beletristike. Knjigu je recenzentski popratio prof. dr. Pero Šimunović. U recenziji Šimunović navodi da autoričine kritike znanstvenih djela nadilaze okvire uobičajenih stručnih radova. „Pristup književnim tekstovima karakterizira visoka metajezična razina, te originalnost u interpretaciji. Akribičnost, jasnoća izlaganja te kritičke objekcije“, zaključuje Šimunović, „karakteriziraju književnokritički pristup Perine Meić“. Knjiga Od riječi do riječi ušla je u uži izbor za najbolju knjigu kritika na natječaju za Nagradu Julija Benešića.

Dodatne informacije

Izdavač Synopsis
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter