Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.233

Facebook slicica

Katalog

Oči meseca

Oči meseca

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Roberto Cako


ISBN:

978-86-7710-374-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V1078

Broj strana:

310

Težina:

416 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,60 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Zavirite u sjećanja faraona Ehnatona, prvog faraona koji je želio da vjeruje u jednog Boga. Otisnite se na jedinstveno putovanje kroz tajne drevnog Egipta. Ljubav prema Nefertiti, Tutankamonovo rođenje... Univerzalna ljudska utopija. I gdje se, onda, skupljaju čovjekovi grjesi? Da li zaista u njegovom srcu kao teret ili balast u potpalublju broda ili u uskom prostoru pod njegovim mostom?

I dokle taj brod, ma kakav da je, može da izdrži teret i da se održi na površini vode i da prije svega dalje plovi, dokle jedra ideala i vesla volje i kormilo mudrosti mogu da izdrže i da ga vode do luke poslije života gde ćemo se susresti s bogom?

I šta će njemu zaista biti važno: jedra, vesla i kormilo koje je čovjek izmislio i njima upravljao, vještina i požrtvovanje u suočavanju sa opasnostima ili možda samo taj teret grjehova?

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Zavirite u sjećanja faraona Ehnatona, prvog faraona koji je želio da vjeruje u jednog Boga. Otisnite se na jedinstveno putovanje kroz tajne drevnog Egipta. Ljubav prema Nefertiti, Tutankamonovo rođenje... Univerzalna ljudska utopija. I gdje se, onda, skupljaju čovjekovi grjesi? Da li zaista u njegovom srcu kao teret ili balast u potpalublju broda ili u uskom prostoru pod njegovim mostom? I dokle taj brod, ma kakav da je, može da izdrži teret i da se održi na površini vode i da prije svega dalje plovi, dokle jedra ideala i vesla volje i kormilo mudrosti mogu da izdrže i da ga vode do luke poslije života gde ćemo se susresti s bogom? I šta će njemu zaista biti važno: jedra, vesla i kormilo koje je čovjek izmislio i njima upravljao, vještina i požrtvovanje u suočavanju sa opasnostima ili možda samo taj teret grjehova?

Dodatne informacije

Izdavač Alnari
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter