Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Obred - stvaranje savremenog egzorciste

Obred - stvaranje savremenog egzorciste

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Met Baljo


ISBN:

978-86-521-0681-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3064

Broj strana:

336

Težina:

438 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,90 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Stvaranje savremenog egzorciste.
Knjiga obiluje jezivim opisima susreta egzorciste s demonima... Baljo posjeduje izuzetnu pripovjedačku vještinu kojom nas vješto uvlači u stvarni svijet egzorcizma.
LA Times

Djevojka se uvijala na podu. Oči su joj bile zakovrnute dok je neljudskim režanjem psovala i bogohulila. Odjednom je širom otvorila oči i ispovraćala zelenu sluz... Zahvaljujući holivudskim filmovima, takvi prizori nam prvo padnu na um kada čujemo riječ egzorcizam. Jesu li pravi egzorcizmi zaista toliko dramatični? I da li se oni uopšte danas izvode?
Rimokatolička crkva je 2004. godine naložila da svaka dijeceza ima jednog egzorcistu. Naravno, u vrijeme velikih naučnih i tehnoloških dostignuća, čak i među sveštenicima postoje oni koji ne vjeruju da đavo zaista postoji, već smatraju da je riječ samo o metafori. Kako bi se bolje upoznali s demonologijom, budući egzorcisti trebalo bi da pohađaju kurs, a kasnije da prođu kroz praktičnu obuku.
Met Baljo u knjizi Obred opisuje iskušenja oca Garija, hrabrog sveštenika koji je otputovao u Rim na kurs i praksu kod čuvenog egzorciste. Otac Gari je tokom svog pripravničkog staža učestvovao u više od osamdeset egzorcizama. Za to vrijeme je mnogo naučio i uverio se da đavo zaista postoji.
U ovoj knjizi ćete saznati šta je otac Gari doživeo na egzorcizmima, s kakvim iskušenjima se suočavaju savremeni egzorcisti, kako prepoznaju da li je reč o psihičkoj bolesti ili posjednutosti demonima... Met Baljo nije pratio samo oca Garija, već je razgovarao sa svim relevantnim egzorcistima u Rimu kao i s brojnim psihijatrima, teolozima i kriminolozima, zbog čega njegova knjiga nije samo zadivljujuća, već i potkrepljena činjenicama.

  • Originalni naziv: The making of a modern...
  • Prevodilac: Eli Gilić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Stvaranje savremenog egzorciste. Knjiga obiluje jezivim opisima susreta egzorciste s demonima... Baljo posjeduje izuzetnu pripovjedačku vještinu kojom nas vješto uvlači u stvarni svijet egzorcizma. LA Times Djevojka se uvijala na podu. Oči su joj bile zakovrnute dok je neljudskim režanjem psovala i bogohulila. Odjednom je širom otvorila oči i ispovraćala zelenu sluz... Zahvaljujući holivudskim filmovima, takvi prizori nam prvo padnu na um kada čujemo riječ egzorcizam. Jesu li pravi egzorcizmi zaista toliko dramatični? I da li se oni uopšte danas izvode? Rimokatolička crkva je 2004. godine naložila da svaka dijeceza ima jednog egzorcistu. Naravno, u vrijeme velikih naučnih i tehnoloških dostignuća, čak i među sveštenicima postoje oni koji ne vjeruju da đavo zaista postoji, već smatraju da je riječ samo o metafori. Kako bi se bolje upoznali s demonologijom, budući egzorcisti trebalo bi da pohađaju kurs, a kasnije da prođu kroz praktičnu obuku. Met Baljo u knjizi Obred opisuje iskušenja oca Garija, hrabrog sveštenika koji je otputovao u Rim na kurs i praksu kod čuvenog egzorciste. Otac Gari je tokom svog pripravničkog staža učestvovao u više od osamdeset egzorcizama. Za to vrijeme je mnogo naučio i uverio se da đavo zaista postoji. U ovoj knjizi ćete saznati šta je otac Gari doživeo na egzorcizmima, s kakvim iskušenjima se suočavaju savremeni egzorcisti, kako prepoznaju da li je reč o psihičkoj bolesti ili posjednutosti demonima... Met Baljo nije pratio samo oca Garija, već je razgovarao sa svim relevantnim egzorcistima u Rimu kao i s brojnim psihijatrima, teolozima i kriminolozima, zbog čega njegova knjiga nije samo zadivljujuća, već i potkrepljena činjenicama.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter