Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Obrazi i odrazi - Za Nas, iz Lendohan Bosne (Zapisi, 2011-2020)

Obrazi i odrazi - Za Nas, iz Lendohan Bosne (Zapisi, 2011-2020)

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ismet Hodža


ISBN:

9789958275654

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B5880

Broj strana:

173

Težina:

219 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Kad kreneš kroz Bosnu čekaju te gudure, vrleti, visovi, prevlake, kanjoni, brda i raznorazna čuda koja se tek otkrivaju. Eno, kod Visokog, nedaleko od Sarajeva, neko birvaktile napravio piramidu. Svašta se o tome govori: jes’ piramida – nije piramida. Sve do sad se mislilo da je to brdo Visočica po kojem je gradić Visoko dobio ime.

Ne vidi se ona. Brdo ko brdo. Sva je zarasla u rastinje. Sakrila se u Visočicu, radije navukla brdo na sebe, tako da je niko ne vidi? To čudo se i dalje istražuje. I neće biti, da je jedino te vrste, u našoj Bosni!?

Kad kreneš kroz Bosnu preko planina, tek si onda u belaju!? Ne znaš đe si, i na kojoj si planini. To je beskrajni lanac i šnjura, prepuna raznih čvorova. Planine se nastavljaju jedna na drugu. A visina im je takva, da, kad si na njima, dodiruješ tjemenom nebo! Himalaje ćeš prije skontat, a ove naše planine, Boga mi teško!?

To ti je, začarani krug, u kojem pokleknu sve logike! Ideš preko Bjelašnice, a okolo vidiš, Igman, koji si kobajagi ostavio iza sebe, Treskavicu, koja ti je ko na dohvat ruke, Prenj koji ti dođe, ko pred očima, i vidiš one udaljenije, za koje znaš da ti nisu blizu. I sve bi to bilo jasno ko dan, da nije onoga – ali!

Misliš da si na Bjelašnici, a ti zagazio opet na Igman! Pa kako to? Tek sam ga prošo, i ostavio iza sebe! I odjednom skontaš, kako si ovariso na onaj neobjašnjiv krug, u kojem ti se čini i da ideš naprijed i da stojiš u mjestu!? Sve ti je blizu, a opet sve daleko!

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Kad kreneš kroz Bosnu čekaju te gudure, vrleti, visovi, prevlake, kanjoni, brda i raznorazna čuda koja se tek otkrivaju. Eno, kod Visokog, nedaleko od Sarajeva, neko birvaktile napravio piramidu. Svašta se o tome govori: jes’ piramida – nije piramida. Sve do sad se mislilo da je to brdo Visočica po kojem je gradić Visoko dobio ime. Ne vidi se ona. Brdo ko brdo. Sva je zarasla u rastinje. Sakrila se u Visočicu, radije navukla brdo na sebe, tako da je niko ne vidi? To čudo se i dalje istražuje. I neće biti, da je jedino te vrste, u našoj Bosni!? Kad kreneš kroz Bosnu preko planina, tek si onda u belaju!? Ne znaš đe si, i na kojoj si planini. To je beskrajni lanac i šnjura, prepuna raznih čvorova. Planine se nastavljaju jedna na drugu. A visina im je takva, da, kad si na njima, dodiruješ tjemenom nebo! Himalaje ćeš prije skontat, a ove naše planine, Boga mi teško!? To ti je, začarani krug, u kojem pokleknu sve logike! Ideš preko Bjelašnice, a okolo vidiš, Igman, koji si kobajagi ostavio iza sebe, Treskavicu, koja ti je ko na dohvat ruke, Prenj koji ti dođe, ko pred očima, i vidiš one udaljenije, za koje znaš da ti nisu blizu. I sve bi to bilo jasno ko dan, da nije onoga – ali! Misliš da si na Bjelašnici, a ti zagazio opet na Igman! Pa kako to? Tek sam ga prošo, i ostavio iza sebe! I odjednom skontaš, kako si ovariso na onaj neobjašnjiv krug, u kojem ti se čini i da ideš naprijed i da stojiš u mjestu!? Sve ti je blizu, a opet sve daleko!

Dodatne informacije

Izdavač Dobra knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter