Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.168

Facebook slicica

Katalog

O ljubavi i drugim nečistim silama

O ljubavi i drugim nečistim silama

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-201-455-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M0006

Broj strana:

148

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

37,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Kratki roman O ljubavi i drugim nečistim silama Gabriela Garcie Marqueza, smješten u kolonijalnu južnoameričku luku, u vremena inkvizicije, markiza i biskupa, gusara, robova i gubavaca, čudnovata je priča o sudbini markizice Sierva Marije osumnjičene za opsjednutost demonskim silama.
Na prvi pogled roman O ljubavi i drugim nečistim silama - doima se kao zagubljeno poglavlje remek djela Sto godina samoće: u nekoliko elegantnih književnih pirueta Garcia Marquez je evocirao kulise jednog egzotičnog i snovitog svijeta da bi ispričao storiju o nemogućnosti ljubavi.
Roman O ljubavi i drugim nečistim silama je, dakle, magični realizam u svojoj najčišćoj formi, a po romantičnosti, maštovitost i ljepoti jedan od najmaestralnijih autorovih književnih uradaka.
Savršeno ispripovijedana, lakog stila, začinjenog bljeskovima karipskog humora i mudrosti, ova neodoljiva i nezaboravna, tipično markesovska priča o melankoličnosti ljudske prirode i najgoroj od svih nečistih sila - ljubavi - odmah je osvojila čitateljska srca a danas je pravi markesovski dragulj, koji mnogi drže jednim od najljepših doprinosa južnoameričkoj književnosti.

  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 123x203
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Kratki roman O ljubavi i drugim nečistim silama Gabriela Garcie Marqueza, smješten u kolonijalnu južnoameričku luku, u vremena inkvizicije, markiza i biskupa, gusara, robova i gubavaca, čudnovata je priča o sudbini markizice Sierva Marije osumnjičene za opsjednutost demonskim silama. Na prvi pogled roman O ljubavi i drugim nečistim silama - doima se kao zagubljeno poglavlje remek djela Sto godina samoće: u nekoliko elegantnih književnih pirueta Garcia Marquez je evocirao kulise jednog egzotičnog i snovitog svijeta da bi ispričao storiju o nemogućnosti ljubavi. Roman O ljubavi i drugim nečistim silama je, dakle, magični realizam u svojoj najčišćoj formi, a po romantičnosti, maštovitost i ljepoti jedan od najmaestralnijih autorovih književnih uradaka. Savršeno ispripovijedana, lakog stila, začinjenog bljeskovima karipskog humora i mudrosti, ova neodoljiva i nezaboravna, tipično markesovska priča o melankoličnosti ljudske prirode i najgoroj od svih nečistih sila - ljubavi - odmah je osvojila čitateljska srca a danas je pravi markesovski dragulj, koji mnogi drže jednim od najljepših doprinosa južnoameričkoj književnosti.

    Dodatne informacije

    Izdavač VBZ
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter