Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.128

Facebook slicica

Katalog

Nula - Biografija opasne ideje

Nula - Biografija opasne ideje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Charles Seife


ISBN:

978-953-178-941-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N2192

Broj strana:

254

Težina:

372 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

43,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Nula: biografija opasne ideje izvrsna je i neobično zanimljiva knjiga Charlesa Seifea, poznatog američkog matematičara i novinara časopisa Science.

Što je bilo prije nule i kakva je njezina povijest, pitate se. Babilonci su je izmislili, Grci zabranili, hinduisti obožavali, a Crkva se njome branila od krivovjerja. Stoljećima je moć nule bila zatočena u svijetu demona, no jednom oslobođena, postala je najvažnije matematičko oruđe. Ovo je priča o nuli, od njezina rođenja u pradavno doba, preko rasta i razvoja na Istoku, borbe za priznanjem u Europi i uspona na Zapadu, sve do primjene u modernoj znanosti.

Vješto, duhovito i pametno napisana, knjiga Nula pruža nov pogled na najneobičniji broj u svemiru i jedan od najvećih paradoksa ljudske misli.

Jasnoća i zarazni entuzijazam koje nalazimo u ovoj knjizi rijetke su odlike znanstvenih tekstova te gotovo nepoznate onima koji se odvaže tumačiti matematiku. Nula je zaista prava stvar.
-The Washington Post

  • Prevodilac: Lucija Horvat
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Nula: biografija opasne ideje izvrsna je i neobično zanimljiva knjiga Charlesa Seifea, poznatog američkog matematičara i novinara časopisa Science. Što je bilo prije nule i kakva je njezina povijest, pitate se. Babilonci su je izmislili, Grci zabranili, hinduisti obožavali, a Crkva se njome branila od krivovjerja. Stoljećima je moć nule bila zatočena u svijetu demona, no jednom oslobođena, postala je najvažnije matematičko oruđe. Ovo je priča o nuli, od njezina rođenja u pradavno doba, preko rasta i razvoja na Istoku, borbe za priznanjem u Europi i uspona na Zapadu, sve do primjene u modernoj znanosti. Vješto, duhovito i pametno napisana, knjiga Nula pruža nov pogled na najneobičniji broj u svemiru i jedan od najvećih paradoksa ljudske misli. Jasnoća i zarazni entuzijazam koje nalazimo u ovoj knjizi rijetke su odlike znanstvenih tekstova te gotovo nepoznate onima koji se odvaže tumačiti matematiku. Nula je zaista prava stvar. -The Washington Post

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Ljevak
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter