Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Novi Samerhil

Novi Samerhil

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7128-037-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K4258

Broj strana:

339

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Pogled na pedeset godina rukovođenja pionirskom samoupravnom slobodnom školom Samerhil čiji je cilj bio da se djetinjstvo i mladost iskoriste za potpuno emocionalno sazrijevanje i razvijanje ličnosti.

Aleksander S. Nil (Alexander S. Neill, 1883-1973), britanski pedagog i osnivač Summerhill škole.
Škola je osnovana u blizini Dresdena, Njemačka, 1921, a posle tri godine je premještena u Sonntagberg, Austria. Ubrzo je zabranjena zbog nekonvencionalnog programa nastave.
Neill je 1924. preselio školu u Englesku, u Lyme Regis, Dorset i nazvao je Summerhill. Tri godine kasnije, škola se za stalno seli u Leiston, Suffolk.
Summerhill postaje internacionalno poznat po svom samo-vladajućem, učenik-učitelj društvu i njegov fleksibilni plan nastave daje poseban značaj učenickoj samomotivaciji ka učenju.
U ovoj eksperimentalnoj, samovladajućoj školi učenici i osoblje podjednako imaju pravo u odlučivanju. Djeca su slobodna da rade šta god požele. Ono što moraju, jeste da vode računa o bezbijednosti, zdravlju i naravno, ne smiju da povrijede interese drugih.
Rad u školi Summerhill smatra se jednim od najznačajnijih pedagoških eksperimenata XX vijeka.
Posljednjih decenija, rad A.S. Neilla i njegove ideje bili su predmet žestoke kritike i osporavanja ali su dobili i velika priznanja eminentnih pedagoga, psihologa i antropologa.

  • Originalni naziv: New Summerhill
  • Prevodilac: Vladislava Kosjer
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2000
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 135x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Pogled na pedeset godina rukovođenja pionirskom samoupravnom slobodnom školom Samerhil čiji je cilj bio da se djetinjstvo i mladost iskoriste za potpuno emocionalno sazrijevanje i razvijanje ličnosti. Aleksander S. Nil (Alexander S. Neill, 1883-1973), britanski pedagog i osnivač Summerhill škole. Škola je osnovana u blizini Dresdena, Njemačka, 1921, a posle tri godine je premještena u Sonntagberg, Austria. Ubrzo je zabranjena zbog nekonvencionalnog programa nastave. Neill je 1924. preselio školu u Englesku, u Lyme Regis, Dorset i nazvao je Summerhill. Tri godine kasnije, škola se za stalno seli u Leiston, Suffolk. Summerhill postaje internacionalno poznat po svom samo-vladajućem, učenik-učitelj društvu i njegov fleksibilni plan nastave daje poseban značaj učenickoj samomotivaciji ka učenju. U ovoj eksperimentalnoj, samovladajućoj školi učenici i osoblje podjednako imaju pravo u odlučivanju. Djeca su slobodna da rade šta god požele. Ono što moraju, jeste da vode računa o bezbijednosti, zdravlju i naravno, ne smiju da povrijede interese drugih. Rad u školi Summerhill smatra se jednim od najznačajnijih pedagoških eksperimenata XX vijeka. Posljednjih decenija, rad A.S. Neilla i njegove ideje bili su predmet žestoke kritike i osporavanja ali su dobili i velika priznanja eminentnih pedagoga, psihologa i antropologa.

Dodatne informacije

Izdavač Kairos
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter