Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Novi italijanski bez muke - Assimil metoda + 4 CD-a, nivo B2

Novi italijanski bez muke - Assimil metoda + 4 CD-a, nivo B2

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7354-217-1

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M3381

Broj strana:

420

Težina:

656 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

98,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U metodi Novi italijanski bez muke, govorićemo o aktuelnom i govornom italijanskom jeziku, odnosno o jeziku koji se danas koristi u Italiji u najraznovrsnijim situacijama svakidašnjeg života: kada treba da tražite neko obavještenje ili nešto da kupite, kada treba da telefonirate ili da odete kod ljekara... a zašto ne i kada treba da tražite stan ili posao.

U ovoj metodi nastojimo da Vas uputimo u osnove gramatičke strukture italijanskog jezika i najosnovniji vokabular ali i u samu civilizaciju koja će Vam koristiti u upoznavanju života u savremenoj Italiji. U tome smo poštovali uravnotežen i prirodan ritam Assimil metoda. Pristup učenju koji čini naše metode veoma uspješnim već više od 70 godina je zasnovan na principu Intuitivnog usvajanja (asimilacije).


On se sastoji od svakodnevnog druženja sa jezikom koji se uči i postupnog upoznavanja sa gramatikom i riječima tog jezika. Učenje se odvija u dve različite faze:
- pasivna faza, tokom koje ostvarujete neposredan kontakt sa jezikom čitajući, slušajući i ponavljajući svaku lekciju
- slijedi aktivna faza, koja vam omogućava da primijenite usvojene strukture i mehanizme, nastavljajući da uspješno napredujete u učenju jezika. Šta ćete pronaći u ovoj metodi?
- pristup kroz dijaloge uz progresivno ovladavanje govornim i pisanim jezikom,
- realistične situacije koje stavljaju naglasak na savremen izbor riječi,
- pažljivo vođenu gramatičku progresiju koja izbjegava učenje napamet,
- sistem stalnog obnavljanja u cilju konsolidovanja stečenih znanja tokom cijelog učenja,
- i na kraju naravno humor koji predstavlja jednu od glavnih odlika Assimil metoda.

Novi italijanski bez muke se sastoji od knjige sa 105 lekcija na 420 strana i 4 CD-a u trajanju od 2h50.

  • Prevodilac: Branko Rakić
  • Izdanje: 2
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez + kutija
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x230
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U metodi Novi italijanski bez muke, govorićemo o aktuelnom i govornom italijanskom jeziku, odnosno o jeziku koji se danas koristi u Italiji u najraznovrsnijim situacijama svakidašnjeg života: kada treba da tražite neko obavještenje ili nešto da kupite, kada treba da telefonirate ili da odete kod ljekara... a zašto ne i kada treba da tražite stan ili posao. U ovoj metodi nastojimo da Vas uputimo u osnove gramatičke strukture italijanskog jezika i najosnovniji vokabular ali i u samu civilizaciju koja će Vam koristiti u upoznavanju života u savremenoj Italiji. U tome smo poštovali uravnotežen i prirodan ritam Assimil metoda. Pristup učenju koji čini naše metode veoma uspješnim već više od 70 godina je zasnovan na principu Intuitivnog usvajanja (asimilacije). On se sastoji od svakodnevnog druženja sa jezikom koji se uči i postupnog upoznavanja sa gramatikom i riječima tog jezika. Učenje se odvija u dve različite faze: - pasivna faza, tokom koje ostvarujete neposredan kontakt sa jezikom čitajući, slušajući i ponavljajući svaku lekciju - slijedi aktivna faza, koja vam omogućava da primijenite usvojene strukture i mehanizme, nastavljajući da uspješno napredujete u učenju jezika. Šta ćete pronaći u ovoj metodi? - pristup kroz dijaloge uz progresivno ovladavanje govornim i pisanim jezikom, - realistične situacije koje stavljaju naglasak na savremen izbor riječi, - pažljivo vođenu gramatičku progresiju koja izbjegava učenje napamet, - sistem stalnog obnavljanja u cilju konsolidovanja stečenih znanja tokom cijelog učenja, - i na kraju naravno humor koji predstavlja jednu od glavnih odlika Assimil metoda. Novi italijanski bez muke se sastoji od knjige sa 105 lekcija na 420 strana i 4 CD-a u trajanju od 2h50.

Dodatne informacije

Izdavač Riznica lepih reči
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter