Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Nove granice japanske filozofije 5

Nove granice japanske filozofije 5

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-41-347-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N2282

Broj strana:

240

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Monolitna kulturološka označenja kao što je Zapad ili Istok postala su sumnjiva i puki izraz parokijalizma u eri globalizacijskih procesa. Otuda, trebalo bi biti očito da svjetska filozofija nije nešto što se može ograničavati isključivo na jednu tradiciju koja započinje sa Talesom. Ona mora biti dostatno široka da obuhvati svaki čin filozofiranja, svaki oblik traganja za mudrošću, budući da ne moramo svi biti Zapadnjaci da bismo filozofirali.

Kako bi dali svoj doprinos prevladavanju općenite kulture ksenofobije na pragu 21. stoljeća u Bosni i Hercegovini i Balkanu općenito, dvojica su priređivača Novih granica japanske filozofije, Nevad Kahteran i James W. Heisig, uključili čitav serijal tekstova (11 eseja o japanskoj filozofskoj tradiciji), potcrtavajući ovaj nesrazmjer u pogledu unošenja azijskih prinosa te napose modela dalekoistočnjakog mišljenja u našim filozofskim seminarima, potičući druge da rade na produbljivanju ovakovrsnih susretanja i transkulturalnom dijalogu. Zapravo, ovim sveskom se sumiraju rezultati prethodna četiri sveska Nanzan Instituta (Frontiers of Japanese Philosophy 1, 2, 3 i 4) te japanski prinosi pluralizmu i interkulturalnim studijama postaju dostupni u našem jeziku.

  • Originalni naziv: Frontiers of Japanese...
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Monolitna kulturološka označenja kao što je Zapad ili Istok postala su sumnjiva i puki izraz parokijalizma u eri globalizacijskih procesa. Otuda, trebalo bi biti očito da svjetska filozofija nije nešto što se može ograničavati isključivo na jednu tradiciju koja započinje sa Talesom. Ona mora biti dostatno široka da obuhvati svaki čin filozofiranja, svaki oblik traganja za mudrošću, budući da ne moramo svi biti Zapadnjaci da bismo filozofirali. Kako bi dali svoj doprinos prevladavanju općenite kulture ksenofobije na pragu 21. stoljeća u Bosni i Hercegovini i Balkanu općenito, dvojica su priređivača Novih granica japanske filozofije, Nevad Kahteran i James W. Heisig, uključili čitav serijal tekstova (11 eseja o japanskoj filozofskoj tradiciji), potcrtavajući ovaj nesrazmjer u pogledu unošenja azijskih prinosa te napose modela dalekoistočnjakog mišljenja u našim filozofskim seminarima, potičući druge da rade na produbljivanju ovakovrsnih susretanja i transkulturalnom dijalogu. Zapravo, ovim sveskom se sumiraju rezultati prethodna četiri sveska Nanzan Instituta (Frontiers of Japanese Philosophy 1, 2, 3 i 4) te japanski prinosi pluralizmu i interkulturalnim studijama postaju dostupni u našem jeziku.

Dodatne informacije

Izdavač Šahinpašić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter