Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Nomenklatura organskih spojeva

Nomenklatura organskih spojeva

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-0-30921-0

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

B1144

Broj strana:

116

Težina:

239 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

3. izmijenjeno i obnovljeno izdanjeOva pravila su skraćena, odnosno pojednostavnjena verzija VODIČA KROZ IUPAC-ovu NOMENKLATURU ORGANSKIH SPOJEVA.
Tekst će čitateljima olakšati snalaženje u složenim nomenklaturnim pravilima jer je u njemu broj varijanti i kriterija za imenovanje organskih spojeva sveden na najmanju moguću mjeru. Odabrane su varijante koje su uvriježene u našoj novijoj praksi. Prvo poglavlje obrađuje osnovne ugljikovodike i heterocikle, a koncipirano je na sličan način kao sekcije A i B IUPAC-ovih pravila. Poglavlje koje obrađuje spojeve s karakterističnim skupinama (sekcija C izvornika) znatno je skraćeno i obuhvaća samo dvije vrste nomenklature – supstitucijsku i funkcijsko-razrednu nomenklaturu. Pritom se nastojalo s više primjera objasniti smisao i značenje tih dvaju načina imenovanja.Treće je poglavlje posvećeno spojevima s karakterističnim skupinama, četvrto stereokemijskoj nomenklaturi i terminologiji a peto ugljikohidratima. Na kraju su četiri priloga koji sadrže abecedni popis imena organskih radikala (prilog A), tumačenje termina, neke prefikse i sufikse (prilog B), zadatke iz nomenklature organskih spojeva (prilog C) te rješenja zadataka.

  • Izdanje: 3
  • Godina: 2004
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

3. izmijenjeno i obnovljeno izdanjeOva pravila su skraćena, odnosno pojednostavnjena verzija VODIČA KROZ IUPAC-ovu NOMENKLATURU ORGANSKIH SPOJEVA. Tekst će čitateljima olakšati snalaženje u složenim nomenklaturnim pravilima jer je u njemu broj varijanti i kriterija za imenovanje organskih spojeva sveden na najmanju moguću mjeru. Odabrane su varijante koje su uvriježene u našoj novijoj praksi. Prvo poglavlje obrađuje osnovne ugljikovodike i heterocikle, a koncipirano je na sličan način kao sekcije A i B IUPAC-ovih pravila. Poglavlje koje obrađuje spojeve s karakterističnim skupinama (sekcija C izvornika) znatno je skraćeno i obuhvaća samo dvije vrste nomenklature – supstitucijsku i funkcijsko-razrednu nomenklaturu. Pritom se nastojalo s više primjera objasniti smisao i značenje tih dvaju načina imenovanja.Treće je poglavlje posvećeno spojevima s karakterističnim skupinama, četvrto stereokemijskoj nomenklaturi i terminologiji a peto ugljikohidratima. Na kraju su četiri priloga koji sadrže abecedni popis imena organskih radikala (prilog A), tumačenje termina, neke prefikse i sufikse (prilog B), zadatke iz nomenklature organskih spojeva (prilog C) te rješenja zadataka.

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter