Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Noć zlatne leptirice

Noć zlatne leptirice

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Tariq Ali


ISBN:

978-86-521-0428-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V2213

Broj strana:

362

Težina:

360 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Kao završetak panorame epskih razmjera započete u mavarskoj Španiji petnaestog vijeka, radnja ovog petog romana Islamskog kvinteta zbiva se u dvadeset i prvom vijeku, a premješta se iz Lahora u London, iz Pariza u Peking. Pripovjedač jednog jutra dobija telefonski poziv - došlo je vrijeme da vrati stari dug.

Dug naplaćuje Muhamed Aflatun, zvani Platon, plahovit ali nadareni slikar iz otadžbine, gde je ljudsko dostojanstvo srozano do dna.

Kako se priča odvija, upoznajemo Platonovu prijateljicu Alisu Stepford iz Londona, nekadašnju slikarku, a sad vodećeg muzičkog kritičara u Njujorku; potom Zločestu Latifu, domaćicu iz Islamabada koja je zbog svoje ljubavi prema generalima primorana da pobjegne u Pariz, gde preko noći postaje ljubimica pomodnih salona, okupljališta intelektualaca koji je prozivaju Didroom islamskog svijeta; a tu je i Đindje, zvana Zlatna leptirica, prva pripovjedačeva ljubav.

U ovu hroniku savremenog života utkana je i pripovijest o burnoj prošlosti Đindjeine porodice. Njen čuveni predak Du Vensju predvodio je, u devetnaestom vijeku, pobunu muslimana u Junanu, i gotovo čitavu deceniju vladao je tom oblašću kao sultan Sulejman, iz svoje prestonice Dalija.

Noć Zlatne leptirice otkriva Alija u punom stvaralačkom zanosu, istovremeno maštovitog i inteligentnog, satiričnog i nadahnjujućeg.

  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kao završetak panorame epskih razmjera započete u mavarskoj Španiji petnaestog vijeka, radnja ovog petog romana Islamskog kvinteta zbiva se u dvadeset i prvom vijeku, a premješta se iz Lahora u London, iz Pariza u Peking. Pripovjedač jednog jutra dobija telefonski poziv - došlo je vrijeme da vrati stari dug. Dug naplaćuje Muhamed Aflatun, zvani Platon, plahovit ali nadareni slikar iz otadžbine, gde je ljudsko dostojanstvo srozano do dna. Kako se priča odvija, upoznajemo Platonovu prijateljicu Alisu Stepford iz Londona, nekadašnju slikarku, a sad vodećeg muzičkog kritičara u Njujorku; potom Zločestu Latifu, domaćicu iz Islamabada koja je zbog svoje ljubavi prema generalima primorana da pobjegne u Pariz, gde preko noći postaje ljubimica pomodnih salona, okupljališta intelektualaca koji je prozivaju Didroom islamskog svijeta; a tu je i Đindje, zvana Zlatna leptirica, prva pripovjedačeva ljubav. U ovu hroniku savremenog života utkana je i pripovijest o burnoj prošlosti Đindjeine porodice. Njen čuveni predak Du Vensju predvodio je, u devetnaestom vijeku, pobunu muslimana u Junanu, i gotovo čitavu deceniju vladao je tom oblašću kao sultan Sulejman, iz svoje prestonice Dalija. Noć Zlatne leptirice otkriva Alija u punom stvaralačkom zanosu, istovremeno maštovitog i inteligentnog, satiričnog i nadahnjujućeg.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter