Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog

Noć Zlatne Leptirice

Noć Zlatne Leptirice

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Tariq Ali


ISBN:

978-9958-30-063-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4771

Broj strana:

287

Težina:

280 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Roman Noć Zlatne Leptirice zaokružuje Islamski kvantitet - veoma hvaljenu nisku historijski roman Tariqa Alija, prevedenih na više od deset jezika, koje je autor stvarao punih dvadeset godina.

Završavajući epsku panoramu koja počinje sa maurskom Španijom u petnaestom stoljeću, ovaj najnoviji roman se dešava u dvadeset i prvom stoljecu i kreće između Lahorea, Londona, Pariza, Pekinga.

Jednog jutra u domu pripovjedača ovog romana zazvoni telefon i glas s druge strane žice ga podsjeća na dug časti. Čovjek koji ga je zadužio je Mohammed Aflatun, poznat kao Platon, plahi ali daroviti slikar koji živi u Pakistanu, gdje je ljudsko dostojanstvo postalo puka olupina. Platon, koji je oduvijek bio poznat po vještini da privuče pažnju javnosti, sad žali da se zabilježi priča o njegovom životu.

Noć Zlatne Leptirice otkriva nam Tariqa Alija u punom zamahu, istovremeno i maštovitog i inteligentnog, satiričnog i poticajnog.

  • Originalni naziv: Night of the Golden Butterfly...
  • Prevodilac: Senada Kreso
  • Edicija: Peta knjiga Islamskog kvinteta
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Roman Noć Zlatne Leptirice zaokružuje Islamski kvantitet - veoma hvaljenu nisku historijski roman Tariqa Alija, prevedenih na više od deset jezika, koje je autor stvarao punih dvadeset godina. Završavajući epsku panoramu koja počinje sa maurskom Španijom u petnaestom stoljeću, ovaj najnoviji roman se dešava u dvadeset i prvom stoljecu i kreće između Lahorea, Londona, Pariza, Pekinga. Jednog jutra u domu pripovjedača ovog romana zazvoni telefon i glas s druge strane žice ga podsjeća na dug časti. Čovjek koji ga je zadužio je Mohammed Aflatun, poznat kao Platon, plahi ali daroviti slikar koji živi u Pakistanu, gdje je ljudsko dostojanstvo postalo puka olupina. Platon, koji je oduvijek bio poznat po vještini da privuče pažnju javnosti, sad žali da se zabilježi priča o njegovom životu. Noć Zlatne Leptirice otkriva nam Tariqa Alija u punom zamahu, istovremeno i maštovitog i inteligentnog, satiričnog i poticajnog.

    Dodatne informacije

    Izdavač Buybook
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter