Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Nijemci, Austrijanci i Hrvati I

Nijemci, Austrijanci i Hrvati I

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-7035-52-5

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K5507

Broj strana:

316

Težina:

1064 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

81,90 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Radi se o prvom cjelovitom prikazu povijesti njemačko-austrijske nacionalne manjine na hrvatskome jeziku koja prikazuje kompleksne i bogate veze Nijemaca, Austrijanaca i Hrvata od ranoga srednjega vijeka pa sve do naših dana. Bogato ilustrirana knjiga na preko 380 stranica kazuje o nastanku, razvoju, utjecajima, posljeratnoj zloj kobi i suvremenome položaju njemačko-austrijske nacionalne manjine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, ističući nemjerljiv i nezamjenjiv doprinos Nijemaca, Austrijanaca, njemački govorećih Židova-Aškenaza i Hrvata njemačkoga korijena na razvoj Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz stoljeća.

Utjecaji Germana prate se još iz doba Karolinga, prva značajnija naseljavanja Nijemaca bilježe se od početaka Ugarsko-hrvatskoga kraljevstva a kulminiraju nakon oslobođenja Panonije od Osmanlija koncem XVII. stoljeća velikim kolonizacijskim programima i širenjem Vojne krajine. Njemačka nacionalna manjina prije Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini brojala je oko 200 tisuća pripadnika (u Kraljevini Jugoslaviji ukupno preko 550 tisuća). Nametnuta joj je kolektivna krivnja zbog nacističkih zlodjela i njemačke okupacije koja je potom rezultirala zatočenjem u logorima, likvidacijama, progonom, protjerivanjem i asimilacijom. Danas Nijemci i Austrijanci broje tek oko tri tisuće deklariranih pripadnika a višestoljetni doprinos njihovih predaka društvenome razvoju Hrvatske uglavnom je zaboravljen jer je više od četiri desetljeća bio sustavno prešućivan.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 205x265
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Radi se o prvom cjelovitom prikazu povijesti njemačko-austrijske nacionalne manjine na hrvatskome jeziku koja prikazuje kompleksne i bogate veze Nijemaca, Austrijanaca i Hrvata od ranoga srednjega vijeka pa sve do naših dana. Bogato ilustrirana knjiga na preko 380 stranica kazuje o nastanku, razvoju, utjecajima, posljeratnoj zloj kobi i suvremenome položaju njemačko-austrijske nacionalne manjine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, ističući nemjerljiv i nezamjenjiv doprinos Nijemaca, Austrijanaca, njemački govorećih Židova-Aškenaza i Hrvata njemačkoga korijena na razvoj Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz stoljeća. Utjecaji Germana prate se još iz doba Karolinga, prva značajnija naseljavanja Nijemaca bilježe se od početaka Ugarsko-hrvatskoga kraljevstva a kulminiraju nakon oslobođenja Panonije od Osmanlija koncem XVII. stoljeća velikim kolonizacijskim programima i širenjem Vojne krajine. Njemačka nacionalna manjina prije Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini brojala je oko 200 tisuća pripadnika (u Kraljevini Jugoslaviji ukupno preko 550 tisuća). Nametnuta joj je kolektivna krivnja zbog nacističkih zlodjela i njemačke okupacije koja je potom rezultirala zatočenjem u logorima, likvidacijama, progonom, protjerivanjem i asimilacijom. Danas Nijemci i Austrijanci broje tek oko tri tisuće deklariranih pripadnika a višestoljetni doprinos njihovih predaka društvenome razvoju Hrvatske uglavnom je zaboravljen jer je više od četiri desetljeća bio sustavno prešućivan.

Dodatne informacije

Izdavač Synopsis
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter