Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Nežni dodir sunca

Nežni dodir sunca

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Vendi Volas


ISBN:

978-86-10-00185-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V5002

Broj strana:

222

Težina:

346 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Dirljivo i moćno štivo, istinita priča o napuštenoj djeci u svijetu koji ne mari za njih.

Sva ta djeca čeznu za onim za čim sam čeznula i ja: za očima koje ih vide, glasom koji ih mazi, rukama koje će učiniti i nešto više, a ne samo premjestiti ih s jednog mjesta na drugo. Čeznu da vide, na tuđem licu, da postoje. Da su važna.

Lejla od malih nogu zna da nije dio društva. Njena majka ne može da brine o njoj, i zato živi u sirotištu sa drugom djecom koja nisu rođena u braku. Njena lijepa sestra, Zulima, udata je za čovjeka mnogo starijeg od sebe - ali jedna napuštena djevojčica srećna je što je uopšte dobila ponudu za brak. U školi, Lejlu i njenu najbolju drugaricu Amal zovu kćerkama grijeha. One su ljudska bića, kao i svi drugi. Nisu odgovorne za postupke svojih roditelja. Svi na ovaj svijet dolazimo na isti način. A kad se neke bebe rode prije braka, nisu one za to krive.
Napuštena djeca u zemljama kao što je Sudan nemaju nikakva prava, ona su otpadnici, izgnanici, prepuštena na milost i nemilost društvu punom predrasuda. Kroz istinitu priču o djevojčici Lejli, pred čitaocima iskrsava čitav jedan ženski univerzum, koji na patnje i muke sa kojima se suočava reaguje hrabro i sa ponosom, i koji svakog dana na sopstvenoj koži osjeća šta znači život.

  • Prevodilac: Sanja Bošnjak
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Dirljivo i moćno štivo, istinita priča o napuštenoj djeci u svijetu koji ne mari za njih. Sva ta djeca čeznu za onim za čim sam čeznula i ja: za očima koje ih vide, glasom koji ih mazi, rukama koje će učiniti i nešto više, a ne samo premjestiti ih s jednog mjesta na drugo. Čeznu da vide, na tuđem licu, da postoje. Da su važna. Lejla od malih nogu zna da nije dio društva. Njena majka ne može da brine o njoj, i zato živi u sirotištu sa drugom djecom koja nisu rođena u braku. Njena lijepa sestra, Zulima, udata je za čovjeka mnogo starijeg od sebe - ali jedna napuštena djevojčica srećna je što je uopšte dobila ponudu za brak. U školi, Lejlu i njenu najbolju drugaricu Amal zovu kćerkama grijeha. One su ljudska bića, kao i svi drugi. Nisu odgovorne za postupke svojih roditelja. Svi na ovaj svijet dolazimo na isti način. A kad se neke bebe rode prije braka, nisu one za to krive. Napuštena djeca u zemljama kao što je Sudan nemaju nikakva prava, ona su otpadnici, izgnanici, prepuštena na milost i nemilost društvu punom predrasuda. Kroz istinitu priču o djevojčici Lejli, pred čitaocima iskrsava čitav jedan ženski univerzum, koji na patnje i muke sa kojima se suočava reaguje hrabro i sa ponosom, i koji svakog dana na sopstvenoj koži osjeća šta znači život.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter