Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

36.040

Facebook slicica

KatalogNovost

27.06.2024

Grad i njegove nestalne zidine, Haruki Murakami

Grad i njegove nestalne zidine, Haruki Murakami

Srž romana čini istoimena novela objavljena pre četrdeset godina. Tri dela knjige koja prate različite faze života neimenovanog naratora (od adolescencije do četrdesetih), odvijaju se na dva nivoa – stvarnom svetu i paralelnom svetu u gradu unutar zidina i obiluju Murakamijevim prepoznatljivim metaforama i motivima: senke, bunari, rupe, snovi…

Tražeći devojku koju je u mladosti voleo, glavni junak zapravo pokušava da otkrije istinskog sebe i pritom prelazi iz stvarnog u nestvarni svet, radeći u oba sveta u biblioteci, jednoj u kojoj se čuvaju snovi i drugoj s knjigama. Vreme u gradu unutar zidina ne teče i na satovima nema kazaljki. U stvarnom svetu ono neumitno teče, ali je uprkos tome onoj krajnjoj posledici protoka vremena – smrti – oduzeta konačnost.

Japanski mag magičnog realizma, Murakami, svoje junake odvaja i spaja sa njihovim senkama i time upućuje na promišljanje odnosa tela i duše, srca i razuma. On vešto, u svom prepoznatljivom stilu, pripovedački balansira na svim stranicama ovog romana između snova i budnosti, podsvesnog i svesnog. Granice nisu tamo gde bi trebalo da budu, jer se zidine, kao simbol fizičke, ali i psihološke i emotivne barijere, koje razdvaju dva sveta, same kreću.

Ovaj roman ima, što je izuzetan kuriozitet za Murakamija, njegov lični Pogovor. „Grad i njegove nestalne zidine“ prvi je Murakamijev roman nakon šest godina, i Geopoetika ga objavljuje pet meseci pre engleskog prevoda.

izvor:nova.rs

Vrati se na vijesti
Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Preporuka

Slika knjige

Ubistva u Flit hausu

Lusinda Rajli

24,00 KM

Ostale knjige na preporuci

Popust

Slika knjige

Classicgold: Haydn

Franz Joseph Haydn

Redovna Cijena: 12,00 KM

Snižena cijena: 7,00 KM

Ostale knjige na popustu