Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog



Novost

17.11.2020

Knjiga.ba: Za vas smo odabrali ove nove naslove

Knjiga.ba: Za vas smo odabrali ove nove naslove
I u mjesecu novembru nastavljamo sa predstavljanjem novih naslova u našoj ponudi. Za vas smo posebno odabrali ...

Semezdin Mehmedinović - Ovo vrijeme sada
Maleni događaji, treptaji sjećanja i smiraj sadašnjeg trenutka, fragmenti prijateljevanja, Sarajevo kao izbor, kao mjesto početka i mjesto povratka, grad kao čvrsta i nestabilna točka, sve su to tkanja oko kojega se množe priče, oko kojega se iznova rađa jezik u prozama Semezdina Mehmedinovića. Bilo da se radi o susretu s Márquezom u baru u Washingtonu ili o ženi koja donosi ogledalo kao svoj eksponat za neobičnu izložbu u kultnom prijeratnom sarajevskom kafiću, svaka epizoda uvijek je duboko intimna, promišljena, zaokružena, a istodobno nedovršena kakav je i život sam.

Rekreiranje razglednica za Aleša, gledanje nogometne utakmice, kava u ugodnom društvu, igranje partije šaha u muzeju književnosti, užitak u pogledu na hercegovačko nebo, selidba knjiga s kraja na kraj Sjedinjenih Država, sve su to priče koje tvore Ovo vrijeme sada – vrijeme prošlo, sadašnje, buduće. Ovo vrijeme sada vrijeme je koje izabiremo da bismo doživjeli sebe same, da bismo osjetili vlastitu intimu, da bismo otkrili duboko skrivene iskrice koje nas čine čovjekom. Ovo vrijeme sada knjiga je potrage, sjećanja i osjećaja, knjiga u kojoj se vrhunska proza i poezija spajaju u neodvojivo jedno.

Stephen King - Zmajeve oči
Nekada davno u kraljevstvu po imenu Delajn živio je jedan kralj koji je imao dva sina. Roland Dobri nije bio ni najbolji ni najgori kralj koji je vladao tom zemljom. Svi koji su ga poznavali i koji su vidjeli njegovo sivo lice i drhtave ruke dok je primao zvanice na dvoru slagali su se u procjeni da će novi kralj biti krunisan za najviše pet godina. Razgovarali su o budućem kralju, Rolandovom najstarijem sinu, Piteru.

Ali jedan čovek je smišljao, planirao i pripremao nešto drugo: kako da omogući da Rolandov mlađi sin, Tomas, bude krunisan. Taj čovek bio je Fleg, kraljev čarobnjak.

Uzbudljiva priča o herojskim avanturama, o zmajevima i prinčevima, o tajanstvenim miševima i ljudima, iz pera majstora pripovjedača.

Lori Gottlieb - Možda bi trebalo da popričaš sa nekim - Priča o jednom terapeutu, terapeutovom terapeutu i životu svih nas
Srdačni i smješni memoari psihoterapeutkinje čije knjige Njujork tajms neprestano određuje kao bestselere. Ispričana na šarmantan, saosjećajan, ranjiv i humorističan način, ovo je priča o izuzetnom odnosu između dva psihoterapeuta, ali i razoružavajuća pripovjest o kompleksnosti unutrašnjeg života i naše moći da je promijenimo. Otkrivanje teških istina može nositi određenu cijenu - neophodnost da se s njima suočimo - ali tu je uvijek i nagrada: sloboda. Možda bi trebalo da popričaš sa nekim je knjiga koja je toliko iskrena da je postala revolucionarna.

Jednog dana Lori Gotlib je psihoterapeut koji pomaže svojim pacijentima u Los Anđelesu. Narednog dana njen svijet se ruši usled velike životne krize, te i sama odlučuje da potraži pomoć. Seanse sa psihoterapeutom Vendelom, veteranom koji ima neuobičajeni pristup, kao i istraživanje unutrašnjih odaja sopstvenih pacijenata radikalno će uticati na nju.

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu online knjižaru na adresi Knjiga.ba

 

Vrati se na vijesti
Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Preporuka

Slika knjige

Zarobljeni um

Česlav Miloš

16,90 KM

Ostale knjige na preporuci

Popust

Slika knjige

Strvinarska uteha: Završnica

Den Simons

Redovna Cijena: 20,00 KM

Snižena cijena: 17,00 KM

Ostale knjige na popustu