Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog



Novost

10.06.2020

Knjiga.ba: Novi naslovi u našoj knjižari

Bliži se sezona godišnjih odmora, neko će na more, neko na planinu, možda rijeku ili jezero ... ali knjiga će svima sigurni smo biti obavezan saputnik.
Predstavljamo vam nove, zanimljive naslove iz naše ponude ...

Stephen King – Institut
Duboko u šumama Mejna postoji mračna državna ustanova, u kojoj su zatočena djeca oteta iz čitavih Sjedinjenih Država. U Institutu ih podvrgavaju nizu testova i kombinuju njihove specijalne talente – telepatiju, telekinezu – kako bi povećali njihovu moć.
Luk Elis je najnoviji regrut. On nije običan dvanaestogodišnjak, superpametan je i posjeduje još jedan dar koji Institut želi da iskoristi. Ipak, da li je dovoljno pametan da pobjegne?
Bivši policajac Tim Džejmison prihvatio je posao u policijskoj stanici u dalekom gradiću u Južnoj Karolini. Zapravo, mislio je da je samo u prolazu. Ali uskoro će se pozabaviti najvećim slučajem u karijeri.

Jusi Adler-Olsen - Žrtva 2.117
UBICA KOJI IGRA OPASNU IGRU OSVETE. I NEMA NAMJERU DA SE ZAUSTAVI.

Sektor Q suočava se sa najzahtejvnijim i najemotivnijim slučajem do sada.

Beživotno tijelo žene izbačeno je na obalu Kipra. Novine je spominju samo kao žrtvu 2.117, jer je dvije hiljade sto sedamnaesta izbjeglica koja je izgubila život u vodama Mediterana. Ali žena bez imena nije se utopila dok je tragala za boljim životom. Ona je ubijena.Trojici muškaraca ova žrtva znači mnogo više. Tinejdžeru koji krije identitet iza kompjuterskog ekrana, njena smrt postaće savršen izgovor da oslobodi svoje ubilačke nagone. Surovom mučitelju iz ozloglašenog zatvora Sadama Huseina, ona je samo prvi korak u zavjeri koju je smišljao godinama. A za Asada iz Sektora Q, ova žena je veza sa davno zakopanom prošlošću.
Irving Stoun - Mornar na konju - Priča o životu Džeka Londona
Posljednji romantik svjetske književnosti, moreplovac, ljubavnik, genije. Pisac čiji je život bio fascinantan poput priča o junacima njegovih nevjerovatnih djela.
Džek London bio je strastveni pustolov koji je živio, volio i borio se s nedaćama onako kako bi se samo rijetki usudili. Prkoseći sudbini i zakonima prirode, neumorno je stvarao, plovio vodama svijeta, uzimao sve što je želio i davao sve što je imao. Kršeći pravila, stvorio je nezaboravnu legendu koja živi i danas.

Ovaj samouki književni velikan bio je snažan čovjek koji je volio život, a želja za pustolovinama neobuzdano mu je tekla venama. Još dok je bio dječak, jedna polovina njegove duše zaljubila se u more, kome se uvijek vraćao, a druga polovina pripala je knjigama i pisanju. Dok koračamo ulicama San Franciska, divljim predjelima dalekog sjevera, tropskim rajem i nepreglednim morima, zajedno sa Džekom Londonom proživljavamo njegove uspone i padove, patnje i radosti, i upoznajemo veliko, avanturističko srce jednog maestralnog pisca.

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu knjižaru na adresi Knjiga.ba

 

Vrati se na vijesti
Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Preporuka

Slika knjige

Zarobljeni um

Česlav Miloš

16,90 KM

Ostale knjige na preporuci

Popust

Slika knjige

Čudesna završnica

Dejvid Edings

Redovna Cijena: 17,70 KM

Snižena cijena: 13,50 KM

Ostale knjige na popustu