Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog



Novost

20.03.2020

Knjiga.ba: Ostanite doma uz dobru knjigu

U vrijeme pandemije korona virusa i sve više mjera kojima se njegovo širenje pokušava zaustaviti, ekipa naše online knjižare vam predlaže da ostanete doma i to uz dobru knjigu. Iz naše bogate ponude izdvajamo par novih naslova.
PREPORUČUJEMO ..

.
Jelena Kovačević, Predrag Miki Manojlović - A ko si ti? Automonografija Predraga Mikija Manojlovića
Kroz desetine razgovora, Manojlović priča kako je odigrao 40 glavnih uloga na pozorišnoj sceni, 70 uloga na filmu i u brojnim televizijskim serijama. Kroz buran i raskošan glumački i rediteljski život, dobrim dijelom predstavljen i u inostranstvu, Manojlović pojašnjava i mnoge svoje stavove o kulturi, kulturnim radnicima, tradiciji, budućnosti, eliti, primitivizmu…

Damir Ovčina - Kad sam bio hodža
Ispripovijedan dosljedno i jednostavno, jasno i poetično ovaj roman čini našu sarajevsku priču razumljivom i bliskom. Koristeći snagu nerečenog a jasno čitljivog, sažimajući i govor i misao i atmosferu, miješajući kulturne reference i ulični sleng, izbjegavajući naslove i podnaslove, upitnike i uzvičnike, tačke i dvotačke, imena i opise, barok i postmodernu, glagole i pridjeve, pisac pripovijeda u ritmu... Gomilajući događajima i detaljima napetost i mučninu do neizdržljivosti on tek u zadnjoj rečenici zatvarajući krug oslobađa čitaoca napetosti i muke... (…) Umjetnost prosvjetljuje i uljuđuje a ovaj roman je to uvjerljivo i samosvojno pokazao. On nas podsjeća na nas same, na svijet koji se već danas čini dalek i pomalo nestvaran. Kad sam bio hodža napisao je neko ko posvećeno čita i strpljivo sluša a onaj ko pročita ovaj tekst pažljivije će posmatrati stvarnost. Makar neće tek tako prolaziti Lenjinovom, Zagrebačkom, Beogradskom, Ljubljanskom ili ulicom Franca Prešerna. (Muhidin Džanko)

 

Fredrik Bakman - Uznemireni ljudi
Od autora svjetskog bestselera Čovek po imenu Uve

Najluđi roman Fredrika Bakmana! Nerazumno nepristojna komedija.
Tokom razgledanja stana koji se nudi na prodaju, jedan propali pljačkaš banke zaključaće se s iritantno entuzijastičnim agentom za prodaju nekretnina, dvojicom gorkih zavisnika od Ikee, trudnicom, samoubilačkim multimilionerom i prokletim zecom. Kada policija konačno bude upala u stan, zatiče ga... praznog.
Kada se taoci jave policiji sa svojim beskorisnim iskazima saznajemo šta se stvarno dogodilo. Ili ne? Jer najveće zagonetke su i dalje pred nama. Kako je pljačkaš uspio da pobjegne? Zašto su svi tako bijesni? I šta je NAOPAKO s ljudima ovih dana?

Ne dajte da vas Uznemireni ljudi zavaraju na prvi pogled. Iza beskrajno zabavne priče o prev

Vrati se na vijesti
Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Preporuka

Slika knjige

Heroji i gubitnici

Vule Žurić

19,90 KM

Ostale knjige na preporuci

Popust

Slika knjige

The End of The Circle

Meliha Fazlić

Redovna Cijena: 25,00 KM

Snižena cijena: 17,00 KM

Ostale knjige na popustu