Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog



Novost

12.03.2020

Knjiga.ba: Popularni glumac Feđa Štukan "prešao" u književnike

Knjiga.ba: Popularni glumac Feđa Štukan "prešao" u književnike

Feđa Štukan je rođen u Sarajevu 1974. godine. Studirao je glumu u klasi profesora Aleksandra Jevđevića i Mustafe Nadarevića i diplomirao na ASU 2011. godine. Neki od filmova u kojima je igrao su: GORI VATRA, NAFAKA, TEŠKO JE BITI FIN, TOP JE BIO VREO ... a za ulogu u filmu GORI VATRA, Pjera Žalice nagrađen je nagradom za Najboljeg glumca na Krakovskom filmskom festivalu 2004. godine. Trenutno je zaposlen u Kamernom teatru '55 u Sarajevu.
Krajem prošle godine objavio je svoju prvu knjigu, roman „Blank“o životu i smrti, politici i vjeri, mržnji i ljubavi , kako sam kaže. Roman je nastajao sedam godina, a počinje sa snovima jednog dječaka koji je samo želio da postane pilot. Feđa Štukan je u Blanku letio, padao, preživio najmanje 10 krugova pakla prije katarze i novog početka.
Kako je rekao, roman je napisao na nagovor Brada Pitta i Angeline Jolie, a 212 stranica romana ispunjeno je bolnim ispovijestima, detaljima iz života, uspomenama, teškim trenucima i životnoj katarzi koja bi se mogla pretvoriti i u filmsko ostvarenje.
"Bio sam totalno lud... nisam mogao da se saberem. Bio sam rastrojen, uništen...sve je nestalo za djelić sekunde... Išao sam po kafanama, pravio probleme u nadi da će me neko ubiti, jer to nisam mogao sam", ispričao je između ostalog Feđa Štukan u brutalno iskrenom intervjuu koji je dao za N1.

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu knjižaru na adresi Knjiga.ba

Vrati se na vijesti
Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Preporuka

Slika knjige

Nisam izašla iz svoje tame

Ani Erno

16,00 KM

Ostale knjige na preporuci

Popust

Slika knjige

Čarobna kuća za lutkice

Grupa autora

Redovna Cijena: 11,00 KM

Snižena cijena: 7,70 KM

Ostale knjige na popustu