Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog



Novost

16.01.2020

Knjiga.ba: Novi, zanimljivi naslovi u našoj ponudi

Zanimljivi početak nove godine vam garantuju novi naslovi koji dolaze iz naše ponude, tako da vam ovaj put preporučujemo ...

 

Hrvoje Klasić - Jugoslavija i svijet 1968.

Bila je to svakako jedna od najturbulentnijih godina druge polovine 20. vijeka. Rat u Vijetnamu bio je u punom jeku. Atentati na Martina Lutera Kinga i Roberta Kenedija podsjetili su svjetsku javnost da ni visokorazvijena demokratska društva nisu imuna na nedemokratske oblike političke borbe. Mladi, prije svega studenti, bez obzira na rasu, pol ili porijeklo, vrlo burno izražavaju svoje nezadovoljstvo svijetom u kojem žive. Turbulencije nisu zaobišle ni Jugoslaviju, koja je proživljavala ekonomsku, političku i socijalnu krizu. Detaljan i uzbudljiv prikaz ovih burnih vremena tema je knjige Jugoslavija i svijet 1968. čiji je autor Hrvoje Klasić, jedan od najpropulzivnijih hrvatskih historičara mlađe generacije.

 

Naomi Klein - Nije dovoljno reći NE

Poznata novinarka, aktivistkinja i autorka bestselera Naomi Klajn provela je dvije decenije proučavajući političke šokove, klimatske promjene i nasilje brendova. Polazeći od te jedinstvene perspektive, ona tvrdi da Tramp nije odstupanje od normale već logičan nastavak najgorih, najopasnijih trendova u proteklih pola vijeka - upravo onih uslova koji su podstakli plimu bijelog nacionalizma u cijelom svijetu. Ova knjiga, koja se nije mogla pojaviti u boljem trenutku, djelo autorke koja spada u naše najuticajnije mislioce, i sama predstavlja pozitivan šok, namijenjen da nas pripremi, da nam pomogne da shvatimo kako smo dospjeli tu gdje smo i kako možemo, zajedničkim snagama, da se ujedinimo i izliječimo.

Izuzetno značajna i neophodna knjiga koja stiže u pravi čas.
- Noam Čomski, filozof i lingvista

 

Olga Tokarčuk - Pamtivek i druga doba

Roman Pamtivek i druga doba, objavljen u Poljskoj još 1996, predstavljao je ne samo prijelomnu tačku u književnom razvoju Olge Tokarcuk nego i svojevrsni zaokret u fabuli poljskog romana. Još tada, polovinom devedesetih godina, kritičari su proglasili Olgu Tokarčuk za novu nadu poljske proze i ona je munjevito stekla naklonost čitalaca kako u zemlji, tako i u svijetu. Ova knjiga je osvojila veliki broj književnih nagrada i priznanja, a uvrštena je i u obaveznu srednjoškolsku lektiru. To je neobičan roman, bajka o svijetu, porodična saga u magičnoj atmosferi poljske provincije, roman-rijeka neobične konstrukcije koja odražava geometrijsku predstavu savršenstva i punoće.

 

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu knjižaru na adresi Knjiga.ba

 

 

Vrati se na vijesti
Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Preporuka

Slika knjige

Pismo mlađem sebi

Džejn Grejam

27,00 KM

Ostale knjige na preporuci

Popust

Slika knjige

Svinjotopija

Kitty Fitzgerald

Redovna Cijena: 13,50 KM

Snižena cijena: 11,70 KM

Ostale knjige na popustu