Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog



Novost

24.07.2019

Predstavljamo naslove koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Knjiga.ba: Predstavljamo naslove koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Već smo apsolvirali da je ljeto, plaža i dobra knjiga idealna kombinacija. Sada vam predstavljamo nove naslove koje smo odabrali iz naše ponude,a koji smo sigurni smo neće nikoga ostaviti ravnodušnim ...

Siniša Škarica - Kad je rock bio mlad - Priča s istočne strane (1956. - 1970.)
Od Robićevog Shake, Ratlle and Rolla iz 1956., našeg prvog zabilježenog traga glazbe koju smo doživjeli poput signala iz druge galaksije, do 1970. i ulaska u desetljeće što će definitivno artikulirati domaći rock jezik najavljen Grupom 220 i Indexima te ovjeriti našu pripadnost planetarnoj rock zajednici: knjiga Kad je rock bio mlad pruža vam jedinstvenu mogućnost postati vlasnicima prvih 15 godina soundtracka iz vremena kad je rock bio mlad. Knjiga uključuje i foto album s preko 400 fotografija.

Yanis Varoufakis - Ovaj svet može da bude bolji - Moji razgovori s ćerkom o ekonomiji
Janis Varufakis poduhvatio se teškog zadatka da ispriča priču o ekonomiji koja neće biti dosadna njegovoj kćerki tinejdžerki i njenim vršnjacima. Ekonomske probleme i pojave i njihov uticaj na čovjeka objašnjava jednostavnim jezikom, a u objašnjenjima poseže i za klasicima naučne fantastike, kao što su Frankenštajn, Blejd raner, Zvjezdane staze ili Matriks. Ova knjiga biće jednako zanimljiva svima onima koje zanimaju odgovori na pitanja o tome otkud sva ta nepravda i nejednakost u današnjem svijetu, kako nastaju razorne finansijske krize i u kom pravcu treba razmišljati i djelati da bi se situacija promjenila nabolje.

Čitajući ovu knjigu, saznaćete zašto se može desiti da čovječanstvo na kraju istrijebi samo sebe, poput bezumnog virusa, i u čemu se sastoji nada da svijet može da bude bolji.
Dževad Karahasan - Noćno vijeće
Djela Dževada Karahasana posljednjih su petnaestak godina doživjela mnogobrojna izdanja i dobila niz prestižnih međunarodnih nagrada. Međutim, Karahasan je bio i ostao snažno vezan za hrvatsku kulturnu sredinu: u Zagrebu je i doktorirao tezom o dramaturškim modelima u opusu Miroslava Krleže te objavio niz knjiga. Najnoviji roman situiran je u istočnu Bosnu, u gradić Foču, poznatu - uz ostalo - i po velikim zločinima koje su tamo počinili četnici nad muslimanima u toku II. svjetskog rata. Radnja romana događa se 1991., neposredno prije početka novog međunacionalnog sukoba u kojem će ponovo teško stradati fočanski Bošnjaci. Karahasanu je tuđa jeftina politizactja i površna pripovjedačka efektnost; stoga on ne prikazuje izravno taj sukob kao jednostavnu borbu Dobra i Zla, već preko-glavnog lika Simona, podrijetlom Srbina, povratnika iz inozemstva, analizira stanje duhova u gradiću nad kojim se nadvija prijetnja tragičnog sukoba.

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu knjižaru na adresi Knjiga.ba

 

Vrati se na vijesti
Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Preporuka

Slika knjige

Vidimo se u augustu

Gabriel Garcia Marquez

25,00 KM

Ostale knjige na preporuci

Popust

Slika knjige

Strategijski menadžment

Gregory D. Dess, G. T. Lumpkin, Alan B. Eisner

Redovna Cijena: 56,00 KM

Snižena cijena: 44,00 KM

Ostale knjige na popustu