Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog



Novost

01.08.2018

Knjiga.ba vam predlaže romane za ljetne dane

Knjiga.ba vam predlaže romane za ljetne dane

Pošto su vremenske prilike ovoga ljeta nepredvidljive, predlažemo vam da se prije godišnjeg odmora osim strpljenjem i pozitivnom energijom „naoružate“ i zanimljivom literaturom. Odabrali smo za vas ...

Milisav Savić - La sans pareille - Ljubavni roman sa dodacima
Tragom upozorenja da je svijet zlo i opasno mjesto i da nas jedino prerušavanje može spasti od zlih grabljivica koje nas vrebaju Milisav Savić nas vodi kroz dubinske rukavce neobične ljubavne priče koja se dešava tokom jednog mističnog proljetnog putovanja Toskanom, a ustvari u pozadini jugoslovenskih ratova devedesetih.

Znajući da jedino izmišljeni svijet posjeduje neki smisao, Savić nam polagano rasvetljava tajanstvena mjesta svoje junakinje, neuporedive i šašave, i junaka, višestruko prerušenog, poput samog pisca.


Njegov junak, mladi slikar Hasan, izbjeglica iz Beograda, koji poput Kazanove u svakoj ženi vidi jednu, a u jednoj sve, u Firenci početkom devedesetih doživljava sudbinsku ljubav, a već krajem devedesetih, prinudno mobilisan, nestaje tokom rata na Kosovu, pod budnim okom trgovaca organima.

Anhel Esteban - Pisac u svom raju - Trideset velikih pisaca koji su bili bibliotekari
Trideset pisaca otvara vrata svoje druge kuće, onih tihih mesta u kojima su radili kao upravnici, bibliotekari ili arhivisti, provodeći duge sate u čitanju i istraživanju. Anhel Esteban nas vodi kroz istoriju prašnjavih polica, kroz vekove nagomilanog znanja i upoznaje nas sa (ne)radnim navikama slavnih ljudi od pera poput Getea, Helderlina, Prusta, Borhesa, Ljose, Kerola, Pereka i Stivena Kinga.

Zlatko Topčić – Uvertira
Ispisavši roman Uvertira u ključu magijskog realizma unutar postmodernog diskursa, Zlatko Topčić još jednom je pokazao svoje pripovjedačko umijeće. Zapletenom fabulom sa elementima zavjere, intertekstualnim i intermedijalnim dionicama roman donosi priču o Mocartu i njegovom ocu, te priču o Abdulahu Veledaru, ocu i sinu, također talentiranim muzičarima iz Strgačine kod Tuzle. Poigravajući se sa različitim pripovijednim obrascima, autor često mijenja naratorsku poziciju iz subjektiviziranog trećeg lica u ispovijedni oblik prvog lica, uvodi epistolarnu formu, citira kompletna liberta, kao i notne zapise. Hronotip jedne od paralelnih fabularnih linija je Austrija osamnaestog vijeka, a drugi Bosna i Srbija krajem dvadesetog i početkom dvadeset i prvog vijeka. Njihova veza ogleda se u reinkarnaciji Leopolda i Wolfganga Mocarta u Veledarima, ocu i sinu. (Prof.dr. Dijana Hadžizukić)

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu online knjižaru na adresi Knjiga.ba

Vrati se na vijesti
Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Preporuka

Slika knjige

Pismo mlađem sebi

Džejn Grejam

27,00 KM

Ostale knjige na preporuci

Popust

Slika knjige

Gospođa

E L James

Redovna Cijena: 26,00 KM

Snižena cijena: 20,00 KM

Ostale knjige na popustu