Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog



Novost

07.11.2017

Novi, zanimljivi naslovi u online knjižari Knjiga.ba

Novi, zanimljivi naslovi u online knjižari Knjiga.ba

Za oktobar, „mjesec knjige“, u najvećoj BH online knjižari na adresi Knjiga.ba, pripremili smo nove, zanimljive naslove. Predstavljamo vam neke od njih ...

Goran Sarić - Rahat u Dokumu (putopisi)
Već odavno dokazani Pjesnik, Sarić je u putopisu odan strasti ličnog utiska, a tek kasnije znanju o prostoru kojim putuje. Ta prevlast pjesnika nad naučnikom omogućuje mu gnoseološki učinak putovanja. To znači da on dok putuje saznaje, i to saznaje na dvostruk način. Na jednoj strani, saznaje o prostoru u samom činu putovanja, a na drugoj o sebi dok putuje. To je najuzbudljivije u Sarićevom putopisu, to kako se putopisac samospoznaje i kako istodobno upisuje sebe, svoju promjenu u realni prostor. Zato su njegovi putopisi dvostruka poezija: poezija o sebi koji se mijenja, i poezija o prostoru koji ga mijenja. (Enver Kazaz)

Bekim Sejranović - Dnevnik jednog nomada
“Tekst ulančan u petnaest poglavlja emocionalni je ringišpil, čitatelju razvlači lice u smajl, steže grlo, muti oko pa opet baca u smijeh i tako ukrug, kako se uostalom namotava i autorov život u tih pet godina koje bilježi, isprva spontano dnevnički, a onda po sjećanju, memoarski. (...) Dnevnik istodobno vibrira vedrinom i tjeskobom, katarzičan je, ponegdje možda skandalizirajući, vrlo informativan, na koncu i poučan, iako mu ništa od navedenog, vjerujem, nije bila namjera. Nemaju te putopisno-čitateljske bilješke baš nikakvih pretenzija osim biti čisti koncentrat života, vjerodostojan otisak bivanja jednog šarmantnog i dobronamjernog enfant terriblea”. (Vanja Kulaš)

Mile Lasić - Aporije multikulturalnosti u svijetu i kod nas
Pišući o nadilaženju modela rješavanja konflikata na Balkanu koji su polazili od koncepta nacija-država, Lasić smatra da je to dovelo do smrti multikulturalizma na ovim prostorima i stvaranju paralelnih društava.
Za još više zanimljivih naslova posjetite našu knjižaru na adresi Knjiga.ba

 

 

 

 

Vrati se na vijesti
Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Preporuka

Slika knjige

Poljak

Dž. M. Kuci

16,90 KM

Ostale knjige na preporuci

Popust

Slika knjige

Čarobna kuća za lutkice

Grupa autora

Redovna Cijena: 11,00 KM

Snižena cijena: 7,70 KM

Ostale knjige na popustu