Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Neutrino

Neutrino

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-589-38-6

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K2277

Broj strana:

68

Težina:

96 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

. . .Knjiga koju ste upravo ispratili, ili koju ćete tek započeti nakon što pročitate ono što pše na kraju, govori uglavnom jezikom samoće. Pisana je tamo u Americi, gdje je čovjek po definiciji sam, bez ideje o tome da će je neko pročitati. To je važno. Knjige koje unaprijed imaju svoje čitatelje najčešće nisu dobre knjige. Štoviše, često su zle knjige.

Njezina samoća je, međutim, jedna od stotina i hiljada srodnih samocća, koje su, u trenucima onoga strasnog rasula, sunule diljem svijeta, i danas nam se čini kao da te naše samoće već grle cijelu zemaljsku kuglu. Kojovićeva knjiga mjesto je na kojem smo se danas sreli, poput Čeke na uglu Dalamtinske i Titove. Nasmijemo se onda do bola jedni drugima. Kao dobrim luđacima. . .

- Miljenko Jergović

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 115x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

. . .Knjiga koju ste upravo ispratili, ili koju ćete tek započeti nakon što pročitate ono što pše na kraju, govori uglavnom jezikom samoće. Pisana je tamo u Americi, gdje je čovjek po definiciji sam, bez ideje o tome da će je neko pročitati. To je važno. Knjige koje unaprijed imaju svoje čitatelje najčešće nisu dobre knjige. Štoviše, često su zle knjige. Njezina samoća je, međutim, jedna od stotina i hiljada srodnih samocća, koje su, u trenucima onoga strasnog rasula, sunule diljem svijeta, i danas nam se čini kao da te naše samoće već grle cijelu zemaljsku kuglu. Kojovićeva knjiga mjesto je na kojem smo se danas sreli, poput Čeke na uglu Dalamtinske i Titove. Nasmijemo se onda do bola jedni drugima. Kao dobrim luđacima. . . - Miljenko Jergović

Dodatne informacije

Izdavač Naklada ZORO
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter