Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Nešto se čudno događa

Nešto se čudno događa

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-34-109-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K8397

Broj strana:

160

Težina:

427 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Mehmed Đedović piše modernu, privlačnu, svježu, čak zavodljivu poeziju. On stihom vješto zarobljava trenutak, pa od sitne stvari, pojave, detalja (u prirodi, u sebi, u mislima...), pravi temu, razrađuje misao, šalje poruku. Ne zna se da li je efektniji i snažniji u kraćim pjesmama, tipa Kravate, Ljutnja, On zna, Onako, U pomoć, Kudiš nebo, I ništa, Što ti je život, Varakam se sa snom, itd, ili, pak, u dužim pjesmama, jednoj vrsti kratkih stihovanih pripovjetki, kao što su Ko zadnji stećak, Ko tu koga puši, Patriotska, Drugi je prvi ili čitaj kako piše, Kad je otišao Osman, Kad je Danilo Kiš otišao u Pariz ili razgovor u debeloj hladovini, Idemo ispočetka, Drugo je Bosna...

Đedović, piše prozu, poeziju, književnu kritiku, knjige za djecu, esejistiku i novinske tekstove. Nagrađivan je za pripovijetku, priču, poeziju, roman i radio roman, te zastupljen u brojnim zajedničkim knjigama, kao i u školskim udžbenicima. Živi kao samostalni umjetnik. Član je Društva pisaca BiH.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Mehmed Đedović piše modernu, privlačnu, svježu, čak zavodljivu poeziju. On stihom vješto zarobljava trenutak, pa od sitne stvari, pojave, detalja (u prirodi, u sebi, u mislima...), pravi temu, razrađuje misao, šalje poruku. Ne zna se da li je efektniji i snažniji u kraćim pjesmama, tipa Kravate, Ljutnja, On zna, Onako, U pomoć, Kudiš nebo, I ništa, Što ti je život, Varakam se sa snom, itd, ili, pak, u dužim pjesmama, jednoj vrsti kratkih stihovanih pripovjetki, kao što su Ko zadnji stećak, Ko tu koga puši, Patriotska, Drugi je prvi ili čitaj kako piše, Kad je otišao Osman, Kad je Danilo Kiš otišao u Pariz ili razgovor u debeloj hladovini, Idemo ispočetka, Drugo je Bosna... Đedović, piše prozu, poeziju, književnu kritiku, knjige za djecu, esejistiku i novinske tekstove. Nagrađivan je za pripovijetku, priču, poeziju, roman i radio roman, te zastupljen u brojnim zajedničkim knjigama, kao i u školskim udžbenicima. Živi kao samostalni umjetnik. Član je Društva pisaca BiH.

Dodatne informacije

Izdavač Planjax komerc
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter