Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Nenadmašni genije

Nenadmašni genije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7884-002-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K1446

Broj strana:

415

Težina:

545 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Nikola Tesla je jedan od najorginaljnijih mislilaca u istoriji ljudskog roda. Ne postoji nijedno područje tehničke civilizacije na kojem on nije radio kao preteča ili na kojem njegov rad nije ubrzao rad ostalih naučniika, pa se sa razlogom smatra stubom civilizacije.

Biografi i obožavaoci Aristotela kažu da je civilizacija upravo onda počela kada se rodio ovaj veliki filozof. Nešto slično tome može se slobodno reći za Teslu, jer je u savremenoj civilizaciji napravljen džinovski korak tek onda kada je Tesla dao rješenje problema obrtnog magnetnog polja i polifaznog sistema naizmjeničnih struja i time omogućio prenos električne energije na velike daljine.

Tesla je jedinstven genije koji je pripadao samo našem narodu već cjelokupnom čovječanstvu. Njegova genijalnost je utoliko veća što je nije upotrijebio za brutalno uništenje naroda, već da kao filozof prirode ispita njene ćudi i da ih stavi na uslugu čovječanstvu.

  • Originalni naziv: Prodigal genius Life...
  • Prevodilac: Ivan Bošković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Nikola Tesla je jedan od najorginaljnijih mislilaca u istoriji ljudskog roda. Ne postoji nijedno područje tehničke civilizacije na kojem on nije radio kao preteča ili na kojem njegov rad nije ubrzao rad ostalih naučniika, pa se sa razlogom smatra stubom civilizacije. Biografi i obožavaoci Aristotela kažu da je civilizacija upravo onda počela kada se rodio ovaj veliki filozof. Nešto slično tome može se slobodno reći za Teslu, jer je u savremenoj civilizaciji napravljen džinovski korak tek onda kada je Tesla dao rješenje problema obrtnog magnetnog polja i polifaznog sistema naizmjeničnih struja i time omogućio prenos električne energije na velike daljine. Tesla je jedinstven genije koji je pripadao samo našem narodu već cjelokupnom čovječanstvu. Njegova genijalnost je utoliko veća što je nije upotrijebio za brutalno uništenje naroda, već da kao filozof prirode ispita njene ćudi i da ih stavi na uslugu čovječanstvu.

Dodatne informacije

Izdavač Metaphysica
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter