Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Nelagoda večeri

Nelagoda večeri

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789958305443

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B5993

Broj strana:

236

Težina:

385 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Desetogodišnja Jas živi sa strogo religioznim roditeljima, braćom i sestrom na mliječnoj farmi gdje su rasipništvo i frivolnost jednaki grijehu. Uprkos svakodnevnoj turobnoj rutini, Jas na jedinstven način doživljava svijet: svoje lice kao sir pod majčinim rukama; tekstura bradavica, poput kapara, na krastačama; zvuk riječi za crvenjenje kojih nema u Bibliji.

Jednog ledenog jutra, disciplinirani ritam života njene porodice prekida tragična nesreća, a Jas je uvjerena da niko drugi nije kriv do ona sama. I dok se njeni roditelji, svako u svojoj tuzi, postepeno udaljavaju, spoznaja o smrtnosti Jas, njenog brata i sestru vodi ka uznemirujućim ritualima i maštarijama. Začahurena u crvenoj zimskoj jakni, Jas sanja o drugoj strani i spasenju, ne znajući kamo će je to sanjarenje na koncu odvesti.

  • Prevodilac: Maja Weikert
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Desetogodišnja Jas živi sa strogo religioznim roditeljima, braćom i sestrom na mliječnoj farmi gdje su rasipništvo i frivolnost jednaki grijehu. Uprkos svakodnevnoj turobnoj rutini, Jas na jedinstven način doživljava svijet: svoje lice kao sir pod majčinim rukama; tekstura bradavica, poput kapara, na krastačama; zvuk riječi za crvenjenje kojih nema u Bibliji. Jednog ledenog jutra, disciplinirani ritam života njene porodice prekida tragična nesreća, a Jas je uvjerena da niko drugi nije kriv do ona sama. I dok se njeni roditelji, svako u svojoj tuzi, postepeno udaljavaju, spoznaja o smrtnosti Jas, njenog brata i sestru vodi ka uznemirujućim ritualima i maštarijama. Začahurena u crvenoj zimskoj jakni, Jas sanja o drugoj strani i spasenju, ne znajući kamo će je to sanjarenje na koncu odvesti.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter