Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Nebeska Sofija i biće Antropozofije

Nebeska Sofija i biće Antropozofije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958-630-80-X

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K2093

Broj strana:

373

Težina:

420 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ova knjiga - bijavši kuluminacijom 25-godišnjeg rada sa duhovnom naukom Rudolfa Steinera - temelji se na autorovom vlastitom doživljaju živog, natčulnog bića koje u višim svjetovima radi za dobro zemaljske evolucije, i koje stoji iza nauke o duhu znane kao Antropozofija. Ovo biće, Antropozofija, nije nekakva poetska slika ili apstraktna predstava, već je prikazano kao jedna stvarna duhovna suština koja ljudima današnjeg vremena donosi novu objavu nebeske Sofije, nebeske mudrosti.

U prvom dijelu knjige autor opisuje put koji ga je odveo do doživljaja Antoropozofijinog bića - put o kojem se jasno pripovijeda i koji čitalac može slijediti. U drugom dijelu knjige - utemeljenom na nekoliko tvrdnji Rudolfa Steinera na ovu temu - Prokofjev se dotiče pitanja: Kakvo je mjesto živog bića Antropozofije u hijerarhijskom kosmosu, i kako se ona odnosi prema Hristu, te Duhu našega vremena, arhanđelu Michaelu?

Ovaj rad jeste promišljeno i zrelo istraživanje - bivajući plodom intenzivne težnje za duhom - koji će biti cijenjen od onih kojima je bliska antropozofija Rudolfa Steinera.

  • Originalni naziv: The Heveanly Sophia and...
  • Prevodilac: Slobodan Žalica
  • Izdanje: 4
  • Godina: 2006
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova knjiga - bijavši kuluminacijom 25-godišnjeg rada sa duhovnom naukom Rudolfa Steinera - temelji se na autorovom vlastitom doživljaju živog, natčulnog bića koje u višim svjetovima radi za dobro zemaljske evolucije, i koje stoji iza nauke o duhu znane kao Antropozofija. Ovo biće, Antropozofija, nije nekakva poetska slika ili apstraktna predstava, već je prikazano kao jedna stvarna duhovna suština koja ljudima današnjeg vremena donosi novu objavu nebeske Sofije, nebeske mudrosti. U prvom dijelu knjige autor opisuje put koji ga je odveo do doživljaja Antoropozofijinog bića - put o kojem se jasno pripovijeda i koji čitalac može slijediti. U drugom dijelu knjige - utemeljenom na nekoliko tvrdnji Rudolfa Steinera na ovu temu - Prokofjev se dotiče pitanja: Kakvo je mjesto živog bića Antropozofije u hijerarhijskom kosmosu, i kako se ona odnosi prema Hristu, te Duhu našega vremena, arhanđelu Michaelu? Ovaj rad jeste promišljeno i zrelo istraživanje - bivajući plodom intenzivne težnje za duhom - koji će biti cijenjen od onih kojima je bliska antropozofija Rudolfa Steinera.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter