Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Naučite Web dizajn - Vodič kroz (X)HTML, CSS i Web grafiku

Naučite Web dizajn - Vodič kroz (X)HTML, CSS i Web grafiku

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7555-334-2

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3493

Broj strana:

472

Težina:

1180 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

56,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga velikog i preglednog formata, sa mnogo ilustracija i tabela, idealna za početnike. Iz nje ćete naučiti tehnike rada koje su temelj savremenog Web dizajna.

Opisan je kompletan postupak razvoja lokacije, od početka do kraja - pravljenje (X)HTML strana i dodavanje hiperveza i slika, primjena CSS-a za formatiranje teksta, zadavanje boja i pozadina, upotreba modela okvira, raspoređivanje elemenata na strani, izrada višestubičnih strana sa zaglavljem i podnožjem, optimizovanje slika, te objavljivanje lokacije na Webu.

Naučićete da pravite Web strane u skladu sa savremenom praksom i profesionalnim standardima za (X)HTML i CSS. Knjiga sadrži vježbe koje će vam pomoći da savladate brojne tehnike rada, a dati su i kratki kvizovi u kojima možete provjeriti da li ste naučili najvažnije koncepte. Ako vas zanima Web dizajn, ova knjiga je idealna za vas.

U knjizi je objašnjeno:

- Kako funkcioniše Web i strane na njemu

- Kako se pravi jednostavna (X)HTML strana i kako se na nju postavljaju veze i slike

- Sve što je potrebno znati o Web standardima - (X)HTML, DTD itd.

- CSS (kaskadni opisi stilova) - formatiranje teksta, boja i pozadine, upotreba modela okvira, raspoređivanje elemenata na strani i još mnogo toga

- Sve o slikama za Web - kako se prave i kako se optimizacijom dotjeruju

- Proces razvoja Web lokacije - od početka do kraja

- Kako se postavljaju strane na Web – serveri za smještaj lokacija, imena domena i FTP

  • Originalni naziv: Learning Web Design,...
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 203x248
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga velikog i preglednog formata, sa mnogo ilustracija i tabela, idealna za početnike. Iz nje ćete naučiti tehnike rada koje su temelj savremenog Web dizajna. Opisan je kompletan postupak razvoja lokacije, od početka do kraja - pravljenje (X)HTML strana i dodavanje hiperveza i slika, primjena CSS-a za formatiranje teksta, zadavanje boja i pozadina, upotreba modela okvira, raspoređivanje elemenata na strani, izrada višestubičnih strana sa zaglavljem i podnožjem, optimizovanje slika, te objavljivanje lokacije na Webu. Naučićete da pravite Web strane u skladu sa savremenom praksom i profesionalnim standardima za (X)HTML i CSS. Knjiga sadrži vježbe koje će vam pomoći da savladate brojne tehnike rada, a dati su i kratki kvizovi u kojima možete provjeriti da li ste naučili najvažnije koncepte. Ako vas zanima Web dizajn, ova knjiga je idealna za vas. U knjizi je objašnjeno: - Kako funkcioniše Web i strane na njemu - Kako se pravi jednostavna (X)HTML strana i kako se na nju postavljaju veze i slike - Sve što je potrebno znati o Web standardima - (X)HTML, DTD itd. - CSS (kaskadni opisi stilova) - formatiranje teksta, boja i pozadine, upotreba modela okvira, raspoređivanje elemenata na strani i još mnogo toga - Sve o slikama za Web - kako se prave i kako se optimizacijom dotjeruju - Proces razvoja Web lokacije - od početka do kraja - Kako se postavljaju strane na Web – serveri za smještaj lokacija, imena domena i FTP

Dodatne informacije

Izdavač Mikro knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter