Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Naučite kvantno računarstvo uz Python i Q#

Naučite kvantno računarstvo uz Python i Q#

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9788673105819

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D1925

Broj strana:

384

Težina:

900 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

44,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

„Naučite kvantno računarstvo uz Python i Q#“ predstavlja kvantno računarstvo iz praktične perspektive.

Rezime

Knjiga „Naučite kvantno računarstvo pomoću jezika Python i Q#“ demistifikuje kvantno računarstvo. Koristeći Python i novi kvantni programski jezik Q#, izgradićete svoj kvantni simulator i primeniti tehnike kvantnog programiranja na primere iz stvarnog sveta, uključujući kriptografiju i hemijsku analizu.

O tehnologiji

Kvantni računari predstavljaju radikalan skok u brzini i računarskoj snazi. Poboljšane naučne simulacije i nove granice u kriptografiji koje su nemoguće u klasičnom računarstvu uskoro bi mogle biti dostupne. Microsoftov Quantum Development Kit i Q# jezik obezbeđuju vam alatke za eksperimentisanje sa kvantnim računarstvom, a pri tom ne morate da znate naprednu matematiku ili teorijsku fiziku.

O knjizi

Knjiga „Naučite kvantno računarstvo pomoću jezika Python i Q#“ predstavlja kvantno računarstvo iz praktične perspektive. Koristite Python da biste kreirali svoj kvantni simulator i iskoristite prednosti Microsoftovih alatki otvorenog koda za fino podešavanje kvantnih algoritama. Autori objašnjavaju složenu matematiku i teoriju kroz priče, vizuelne prikaze i igre. Naučićete da primenite kvant na aplikacije u stvarnom svetu, npr. slanje tajnih poruka i rešavanje hemijskih problema.

Šta je unutra

Osnovna mehanika kvantnih računara

Simulacija kubita u Pythonu

Istraživanje kvantnih algoritama pomoću jezika Q#

Primena kvantnog računarstva na hemiju, aritmetiku i podatke

  • Prevodilac: Slavica Prudkov
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x250
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

„Naučite kvantno računarstvo uz Python i Q#“ predstavlja kvantno računarstvo iz praktične perspektive. Rezime Knjiga „Naučite kvantno računarstvo pomoću jezika Python i Q#“ demistifikuje kvantno računarstvo. Koristeći Python i novi kvantni programski jezik Q#, izgradićete svoj kvantni simulator i primeniti tehnike kvantnog programiranja na primere iz stvarnog sveta, uključujući kriptografiju i hemijsku analizu. O tehnologiji Kvantni računari predstavljaju radikalan skok u brzini i računarskoj snazi. Poboljšane naučne simulacije i nove granice u kriptografiji koje su nemoguće u klasičnom računarstvu uskoro bi mogle biti dostupne. Microsoftov Quantum Development Kit i Q# jezik obezbeđuju vam alatke za eksperimentisanje sa kvantnim računarstvom, a pri tom ne morate da znate naprednu matematiku ili teorijsku fiziku. O knjizi Knjiga „Naučite kvantno računarstvo pomoću jezika Python i Q#“ predstavlja kvantno računarstvo iz praktične perspektive. Koristite Python da biste kreirali svoj kvantni simulator i iskoristite prednosti Microsoftovih alatki otvorenog koda za fino podešavanje kvantnih algoritama. Autori objašnjavaju složenu matematiku i teoriju kroz priče, vizuelne prikaze i igre. Naučićete da primenite kvant na aplikacije u stvarnom svetu, npr. slanje tajnih poruka i rešavanje hemijskih problema. Šta je unutra Osnovna mehanika kvantnih računara Simulacija kubita u Pythonu Istraživanje kvantnih algoritama pomoću jezika Q# Primena kvantnog računarstva na hemiju, aritmetiku i podatke

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter