Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Natrag na posao

Natrag na posao

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Bil Klinton


ISBN:

978-953-246-168-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D4157

Broj strana:

210

Težina:

562 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

43,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

ZAŠTO TREBAMO PAMETNU DRŽAVU ZA SNAŽNU EKONOMIJU

Gospodarski rezultati Sjedinjenih Država pod Clintonovom administracijom bili su zaista impresivni. Osam godina ne­prekidnog rasta, dvadeset i dva milijuna novih radnih mjesta, značajno smanjenje stope siromaštva, četiri godine budžetskih suficita, smanjenje javnog duga i - što je možda najvažnije - dramatično povećanje ekonomskog optimizma.

Bill Clinton u ovoj knjizi iznosi svoja stajališta o izazovima s kojima se danas suočavaju Sjedinjene Države i o tome zašto je uloga države važna. Daje vlastite prijedloge za obnavljanje gospodarskoga rasta, stvaranje radnih mjesta, financijsku odgovornost, rješavanje hipotekarne krize te provođenje strategije koja će vratiti Ameriku u poslove budućnosti. Objašnjava kako je došlo do postojeće krize te nudi specifične preporuke o tome kako vratiti ljude na posao, povećati broj bankovnih zajmova i korporativno ulaganje, udvostručiti izvoz, obnoviti proizvodnu bazu te stvoriti nova poslovanja. Podržava predsjednika Obamu u njegovu naglašavanju zelene tehnologije, govoreći o tome kako je promjena načina na koji proizvodimo i koristimo energiju strategija koja će najvjerojatnije potaknuti brži gospodarski rast, istodobno pojačavajući nacionalnu sigurnost. Clinton također naglašava da je Americi potreban snažan privatni sektor i pametna državna uprava koji će zajedno raditi na obnavljanju prosperiteta i napretka, te na primjerima pokazuje da, kad god popustimo iskušenju da za sve probleme okrivimo državu, zapravo gubimo mogućnost proizvodnje održivog rasta i zajedničkoga blagostanja.

  • Originalni naziv: Back to Work: Why We...
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x210
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

ZAŠTO TREBAMO PAMETNU DRŽAVU ZA SNAŽNU EKONOMIJU Gospodarski rezultati Sjedinjenih Država pod Clintonovom administracijom bili su zaista impresivni. Osam godina ne­prekidnog rasta, dvadeset i dva milijuna novih radnih mjesta, značajno smanjenje stope siromaštva, četiri godine budžetskih suficita, smanjenje javnog duga i - što je možda najvažnije - dramatično povećanje ekonomskog optimizma. Bill Clinton u ovoj knjizi iznosi svoja stajališta o izazovima s kojima se danas suočavaju Sjedinjene Države i o tome zašto je uloga države važna. Daje vlastite prijedloge za obnavljanje gospodarskoga rasta, stvaranje radnih mjesta, financijsku odgovornost, rješavanje hipotekarne krize te provođenje strategije koja će vratiti Ameriku u poslove budućnosti. Objašnjava kako je došlo do postojeće krize te nudi specifične preporuke o tome kako vratiti ljude na posao, povećati broj bankovnih zajmova i korporativno ulaganje, udvostručiti izvoz, obnoviti proizvodnu bazu te stvoriti nova poslovanja. Podržava predsjednika Obamu u njegovu naglašavanju zelene tehnologije, govoreći o tome kako je promjena načina na koji proizvodimo i koristimo energiju strategija koja će najvjerojatnije potaknuti brži gospodarski rast, istodobno pojačavajući nacionalnu sigurnost. Clinton također naglašava da je Americi potreban snažan privatni sektor i pametna državna uprava koji će zajedno raditi na obnavljanju prosperiteta i napretka, te na primjerima pokazuje da, kad god popustimo iskušenju da za sve probleme okrivimo državu, zapravo gubimo mogućnost proizvodnje održivog rasta i zajedničkoga blagostanja.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Mate
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter