Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.168

Facebook slicica

Katalog

Nasleđe Bolenovih

Nasleđe Bolenovih

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7436-686-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1393

Broj strana:

504

Težina:

441 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Godine 1539. čitav dvor Henrija VIII živi u sve većem strahu od hirova starog i bolesnog kralja. S jednim jedinim nasljednikom, još nejakim dječačićem, Henri je prinuđen da se ponovo oženi, a opasna čast da ponese krunu engleske kraljice pripala je Ani od Kleva.

Ona ima sopstvene razloge da dođe u zemlju čiji su joj jezik i običaji sasvim strani i uda se za čovjeka koji bi joj mogao biti otac. Premda je zadivljena svojim novim okruženjem, osjeća kako se mreža zavjere oko nje polako steže.

Njena dvorska dama Katarina Hauard dobila je od svoje ambiciozne porodice nalog da se, po uzoru na svoju rođaku Anu Bolen, koketiranjem domogne engleskog prijestola. Ali njena rođaka i savjetnica Džejn Bolen opsjednuta je prošlošću i bolenovskim nasljeđem sumnje, izdaje i smrti.

Priča o ove tri mlade žene koje se bore za opstanak na najprevrtljivijem i najopasnijem evropskom dvoru tog vremena, u doba vjerskih prevrata i političke neizvjesnosti, predstavlja do sada najuzbudljiviji i najdinamičniji roman Filipe Gregori.

  • Prevodilac: Aleksandra Čabraja
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Godine 1539. čitav dvor Henrija VIII živi u sve većem strahu od hirova starog i bolesnog kralja. S jednim jedinim nasljednikom, još nejakim dječačićem, Henri je prinuđen da se ponovo oženi, a opasna čast da ponese krunu engleske kraljice pripala je Ani od Kleva. Ona ima sopstvene razloge da dođe u zemlju čiji su joj jezik i običaji sasvim strani i uda se za čovjeka koji bi joj mogao biti otac. Premda je zadivljena svojim novim okruženjem, osjeća kako se mreža zavjere oko nje polako steže. Njena dvorska dama Katarina Hauard dobila je od svoje ambiciozne porodice nalog da se, po uzoru na svoju rođaku Anu Bolen, koketiranjem domogne engleskog prijestola. Ali njena rođaka i savjetnica Džejn Bolen opsjednuta je prošlošću i bolenovskim nasljeđem sumnje, izdaje i smrti. Priča o ove tri mlade žene koje se bore za opstanak na najprevrtljivijem i najopasnijem evropskom dvoru tog vremena, u doba vjerskih prevrata i političke neizvjesnosti, predstavlja do sada najuzbudljiviji i najdinamičniji roman Filipe Gregori.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter