Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Narodi svjieta

Narodi svjieta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-6926-16-4

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N1024

Broj strana:

320

Težina:

2500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

115,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Bez obzira je li im boja kože bijela, crna, crvena, žuta ili smeđa, svejedno kojoj religiji pripadaju i koji jezik govore, bilo da žive u gradskim ili seoskim područjima, imaju li sjedilački ili nomadski način života, bogati ili siromašni, narodi svijeta tvore mnogovrsne kulture, koje se često isprepleću i dopunjavaju prelazeći nacionalne granice. Svjedočeći o ljepoti i bogatstvu ove ugrožene ostavštine i slaveći raznolike kulture koje postoje unutar čovječanstva, knjiga Narodi svijeta nudi suvremeni znanstveni opis većine antropološki zanimljivih etničkih skupina: uključujući Maure, Rome, Masaje, Eskime, Inuite i narode Amazonije.

Knjiga, koja je podijeljena na dijelove na osnovi kontinentalnih područja, može se pohvaliti izuzetno kvalitetnim fotografijama i mapama. U svakom dijelu nalazi se uvod, opis naroda koji su važni za određeno kulturno područje i zemljopisna mapa koja ilustrira zone u kojima pojedini narodi žive.

Snažan naglasak stavljen je na dekorativnu stranu po kojoj se grupe ističu: složene frizure, oslikavanje lica i tijela, nakit, perle, perje , i sve se to poklapa s izražajnim i fascinantnim kriterijima ljepote. Uživajte u prekrasnim fotografijama i nadasve zanimljivom tekstu.
737 ilustracija

  • Izdanje: 0
  • Godina: 2004
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 260x360
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Bez obzira je li im boja kože bijela, crna, crvena, žuta ili smeđa, svejedno kojoj religiji pripadaju i koji jezik govore, bilo da žive u gradskim ili seoskim područjima, imaju li sjedilački ili nomadski način života, bogati ili siromašni, narodi svijeta tvore mnogovrsne kulture, koje se često isprepleću i dopunjavaju prelazeći nacionalne granice. Svjedočeći o ljepoti i bogatstvu ove ugrožene ostavštine i slaveći raznolike kulture koje postoje unutar čovječanstva, knjiga Narodi svijeta nudi suvremeni znanstveni opis većine antropološki zanimljivih etničkih skupina: uključujući Maure, Rome, Masaje, Eskime, Inuite i narode Amazonije. Knjiga, koja je podijeljena na dijelove na osnovi kontinentalnih područja, može se pohvaliti izuzetno kvalitetnim fotografijama i mapama. U svakom dijelu nalazi se uvod, opis naroda koji su važni za određeno kulturno područje i zemljopisna mapa koja ilustrira zone u kojima pojedini narodi žive. Snažan naglasak stavljen je na dekorativnu stranu po kojoj se grupe ističu: složene frizure, oslikavanje lica i tijela, nakit, perle, perje , i sve se to poklapa s izražajnim i fascinantnim kriterijima ljepote. Uživajte u prekrasnim fotografijama i nadasve zanimljivom tekstu. 737 ilustracija

Dodatne informacije

Izdavač Stanek
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter