Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

27.158

Facebook slicica

Katalog

Napredna sportska ishrana

Napredna sportska ishrana

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Dan Benardot


ISBN:

978-867-478-116-6

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

V2235

Broj strana:

352

Težina:

833 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

37,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Sportisti i njihovi treneri neprekidno traže načine da maksimalno povećaju trud koji ulažu u treniranje da bi postizali najbolje sportske rezultate. Knjiga Napredna sportska ishrana pruža najbolje informacije zasnovane na istraživanjima i zabilježenim sportskim postignućima i savjete koji su potrebni sportistima da postignu optimalnu fizičku formu.

Ova knjiga umnogome prevazilazi tipične piramidalne formule u pogledu ishrane/namirnica i treba da se shvati kao jedan sveobuhvatan vodič koji predstavlja najsavremenije koncepte u ishrani skrojene tako da mogu da ih primjenjuju svi sportisti koji se bave bilo kojim sportom. Svjetski poznat i priznat nutricionista dr Den Benardot razlaže hemijske procese koji se odvijaju u ljudskom organizmu pri poboljšavanju sportskih postignuća i formuliše ih kao principe koji će sportisti omogućiti da nivo energetskih hranljivih materija u njegovom organizmu uvijek bude adekvatan i optimalan:
• Napraviti vremenski raspored obroka, užina, unosa tečnosti i treninga da bi se održala adekvatna ravnoteža energetskih hranljivih materija i tečnosti u organizmu u svakom trenutku svakoga dana.
• Putem ishrane unosisti optimalan međusobni procentualan odnos i količinu energetskih hranljivih materija, vitamina i minerala za dati sport.
• Unositi adekvatnu količinu tečnosti i elektrolita da bi se izbjegla pojava stanja nedovoljne ili prekomerne hidracije.
• Utvrditi i održavati tjelesnu strukturu koja će omogućiti da se ispolji maksimalna mišićina snaga uz minimalnu prekomjernu tjelesnu masu u datom sportu.
• Razumeti uticaj putovanja, visoke nadmorske visine i starosti na nutritivne potrebe i sportska postignuća.
Najbolji režimi za poboljšavanje nivoa fizičke forme i uputstva tehničke prirode korisni su jedino u slučaju da organizam sportiste ima dovoljno energije i da je spreman za obavljanje fizičke aktivnosti maksimalnog intenziteta. Knjiga Napredna sportska ishrana je dobro uputstvo koje treba da sljedite da biste bili sigurni da ste svom organizmu obezbedili najviši nivo energije svaki put kada trenirate ili kada se takmičite.

  • Originalni naziv: Advanced Sports Nutrition...
  • Prevodilac: Romina Halilović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x237
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Sportisti i njihovi treneri neprekidno traže načine da maksimalno povećaju trud koji ulažu u treniranje da bi postizali najbolje sportske rezultate. Knjiga Napredna sportska ishrana pruža najbolje informacije zasnovane na istraživanjima i zabilježenim sportskim postignućima i savjete koji su potrebni sportistima da postignu optimalnu fizičku formu. Ova knjiga umnogome prevazilazi tipične piramidalne formule u pogledu ishrane/namirnica i treba da se shvati kao jedan sveobuhvatan vodič koji predstavlja najsavremenije koncepte u ishrani skrojene tako da mogu da ih primjenjuju svi sportisti koji se bave bilo kojim sportom. Svjetski poznat i priznat nutricionista dr Den Benardot razlaže hemijske procese koji se odvijaju u ljudskom organizmu pri poboljšavanju sportskih postignuća i formuliše ih kao principe koji će sportisti omogućiti da nivo energetskih hranljivih materija u njegovom organizmu uvijek bude adekvatan i optimalan: • Napraviti vremenski raspored obroka, užina, unosa tečnosti i treninga da bi se održala adekvatna ravnoteža energetskih hranljivih materija i tečnosti u organizmu u svakom trenutku svakoga dana. • Putem ishrane unosisti optimalan međusobni procentualan odnos i količinu energetskih hranljivih materija, vitamina i minerala za dati sport. • Unositi adekvatnu količinu tečnosti i elektrolita da bi se izbjegla pojava stanja nedovoljne ili prekomerne hidracije. • Utvrditi i održavati tjelesnu strukturu koja će omogućiti da se ispolji maksimalna mišićina snaga uz minimalnu prekomjernu tjelesnu masu u datom sportu. • Razumeti uticaj putovanja, visoke nadmorske visine i starosti na nutritivne potrebe i sportska postignuća. Najbolji režimi za poboljšavanje nivoa fizičke forme i uputstva tehničke prirode korisni su jedino u slučaju da organizam sportiste ima dovoljno energije i da je spreman za obavljanje fizičke aktivnosti maksimalnog intenziteta. Knjiga Napredna sportska ishrana je dobro uputstvo koje treba da sljedite da biste bili sigurni da ste svom organizmu obezbedili najviši nivo energije svaki put kada trenirate ili kada se takmičite.

Dodatne informacije

Izdavač Data Status
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter