Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Napoleonova egipatska tajna

Napoleonova egipatska tajna

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0419-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V2178

Broj strana:

281

Težina:

394 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Dvanaesti avgust 1799. godine. Napoleon Bonaparta je već duže od godinu dana odsječen pod engleskom opsadom u Egiptu, Siriji i Palestini. Nekoliko dana prije nego što će napustiti zemlju piramida, uoči svog tridesetog rođendana, odlučuje da sam provede noć unutar Velike piramide nadomak Kaira.

Premda biografi nikada nisu saznali šta je doživeo u utrobi spomenika, ovaj roman dočarava ono šta se moglo desiti i povezuje to sa susretom koji je Bonaparta imao pet mjeseci ranije s predstavnicima tajanstvene sekte u udaljenom selu Nazaretu. Tamo se govorilo o Isusovom djetinjstvu, bjekstvu za Egipat... I o izvesnoj formuli za dostizanje besmrtnosti.

Šta je general Bonaparta tražio u unutrašnjosti Velike piramide?
Šta je pronašao?

Ovaj istorijski triler istražuje mitsku, zapanjujuću i nevjerovatnu pustolovinu i predlaže rješenje zagonetke o Napoleonovoj egipatskoj noći koja će iznenaditi čitaoce.

Uistinu nevjerovatan roman na čijim stranicama moćna zavodljivost dobro ispričanih zagonetki samo raste.
La Verdad de Murcia

  • Prevodilac: Jelena Pavlović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Dvanaesti avgust 1799. godine. Napoleon Bonaparta je već duže od godinu dana odsječen pod engleskom opsadom u Egiptu, Siriji i Palestini. Nekoliko dana prije nego što će napustiti zemlju piramida, uoči svog tridesetog rođendana, odlučuje da sam provede noć unutar Velike piramide nadomak Kaira. Premda biografi nikada nisu saznali šta je doživeo u utrobi spomenika, ovaj roman dočarava ono šta se moglo desiti i povezuje to sa susretom koji je Bonaparta imao pet mjeseci ranije s predstavnicima tajanstvene sekte u udaljenom selu Nazaretu. Tamo se govorilo o Isusovom djetinjstvu, bjekstvu za Egipat... I o izvesnoj formuli za dostizanje besmrtnosti. Šta je general Bonaparta tražio u unutrašnjosti Velike piramide? Šta je pronašao? Ovaj istorijski triler istražuje mitsku, zapanjujuću i nevjerovatnu pustolovinu i predlaže rješenje zagonetke o Napoleonovoj egipatskoj noći koja će iznenaditi čitaoce. Uistinu nevjerovatan roman na čijim stranicama moćna zavodljivost dobro ispričanih zagonetki samo raste. La Verdad de Murcia

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter