Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Nalkov priručnik za vodu

Nalkov priručnik za vodu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

600434

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1697

Broj strana:

1054

Težina:

1919 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

117,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Prvo izdanje priručnika na srpskom jeziku, od velikog značaja za stručnjake i zainteresovane za ovu oblast, s obzirom na sve veći značaj i ulogu vode u svijetu. Jugoslovenska inženjerska akademija, Savez inženjera i tehničara Srbije i izdavačka kuća Građevinska knjiga su štampanjem ovog priručnika učinili veliki korak naprijed u oblasti hidrotehnike, koja je na našim prostorima do sada skromno obrađena.

S obzirom da je posljednje izdanje koje se bavilo pitanjima vode izašlo još prije dvadeset godina, razmatranje vrijednosti ovog priručnika više je nego suvišno.

Nalkov priručnik predstavlja rezultat potrebe za rješavanjem sve većih problema kontrole zagađivanja, uštede u energiji i proizvodnje vode visokog stepena čistoće za mnoge nove primjene. Prvobitni zadatak priručnika tiče se osiguravanja snalaženja u tehnologiji vode u razumljivoj formi, za one kojima je potrebna takva informacija radi obavljanja svoga posla, ali koji ne pretenduju da postanu stručnjaci za obradu vode.
Knjiga se sastoji iz četiri dijela:

- uvod u prirodu vode (fundamentalna hemijska i biološka svojstva vode, tumačenje analize vode i zagađivači vode)
- operacije u pogonu za obradu vode (taloženje, uklanjanje emulzije, izmjena jona, neutralizacija, aeracija, adsorpcija i dr.)
- pregled upotrebe vode u najvažnijim industrijskim granama, kao i u gradovima (uključene su i reciklaža i sistematsko uništavanje otpada)
- specijalne tehnologije obrade vode za potrebe rashlađivanja, proizvodnje pare i vađenje nafte.

  • Izdanje: 0
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x150
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Prvo izdanje priručnika na srpskom jeziku, od velikog značaja za stručnjake i zainteresovane za ovu oblast, s obzirom na sve veći značaj i ulogu vode u svijetu. Jugoslovenska inženjerska akademija, Savez inženjera i tehničara Srbije i izdavačka kuća Građevinska knjiga su štampanjem ovog priručnika učinili veliki korak naprijed u oblasti hidrotehnike, koja je na našim prostorima do sada skromno obrađena. S obzirom da je posljednje izdanje koje se bavilo pitanjima vode izašlo još prije dvadeset godina, razmatranje vrijednosti ovog priručnika više je nego suvišno. Nalkov priručnik predstavlja rezultat potrebe za rješavanjem sve većih problema kontrole zagađivanja, uštede u energiji i proizvodnje vode visokog stepena čistoće za mnoge nove primjene. Prvobitni zadatak priručnika tiče se osiguravanja snalaženja u tehnologiji vode u razumljivoj formi, za one kojima je potrebna takva informacija radi obavljanja svoga posla, ali koji ne pretenduju da postanu stručnjaci za obradu vode. Knjiga se sastoji iz četiri dijela: - uvod u prirodu vode (fundamentalna hemijska i biološka svojstva vode, tumačenje analize vode i zagađivači vode) - operacije u pogonu za obradu vode (taloženje, uklanjanje emulzije, izmjena jona, neutralizacija, aeracija, adsorpcija i dr.) - pregled upotrebe vode u najvažnijim industrijskim granama, kao i u gradovima (uključene su i reciklaža i sistematsko uništavanje otpada) - specijalne tehnologije obrade vode za potrebe rashlađivanja, proizvodnje pare i vađenje nafte.

Dodatne informacije

Izdavač Građevinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter