Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Nagibova kći

Nagibova kći

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7804-203-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3674

Broj strana:

268

Težina:

384 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo je knjiga koja ispunjava ono što je na samom početku obećala: istinsko uživanje u jednom zanimljivom istorijskom romanu.
Zasnovana na istorijskim ličnostima ova strastvena priča satkana je od herojstva, izdaje i ljubavi a događa se za vrijeme Napoleonovog pohoda na Egipat. Napoleonova mornarica doplovila je 1798. godine u Egipat u ubjeđenju da ovoj drevnoj kolijevci civilizacije donosi svjetlost svoje nadmoćne kulture. Kroz uzbudljivu priču pratimo dvije žene, dvije strane novčića, dvije uloge ljepšeg pola za vreme francuske okupacije.

Jedna je Zejna, mlada kći uglednog čovjeka iz Kaira koja je gurnuta u naručje francuskom caru ne bi li se smilovao nad njihovom porodicom.

Druga je Nafisa, prelijepa, moćna i bogata žena koja prihvata ulogu posrednika u ratu, trudeći se da pruži utočište ugroženim civilima s obeju strana. One obje na svoj način predstavljaju Egipat tog doba. Život na Napoleonovom dvoru u Egiptu za Zejnu je igra koja donosi mnoga zadovoljstva, između ostalih i ljubav jednog od Napoleonovih povjerljivih pratilaca. Ali kada osvajački pohod propadne i Francuzi počnu da se povlače, jedino Nafisa može da izbavi Zejnu od gnjeva svetine.

Autorka nam vjerno oživljava iščezli i egzotični mamelučki svjet, istražujući pri tom složene i često obostrano opasne odnose između osvajače i osvojenih. Nagibova kći takođe otkriva koliko su skupu cjenu Egipćani platili francuskim zavojevačima. Divno napisane stranice na kojima oživljuje jedna zemlja i ličnosti koje poznajemo iz istorije. Serageldinova izvanredno vlada kulturološkim, istorijskim i jezičkim slojevima svoje priče. Topiks tip world

  • Originalni naziv: The Naquibs Daughter
  • Prevodilac: Irina Vujičić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo je knjiga koja ispunjava ono što je na samom početku obećala: istinsko uživanje u jednom zanimljivom istorijskom romanu. Zasnovana na istorijskim ličnostima ova strastvena priča satkana je od herojstva, izdaje i ljubavi a događa se za vrijeme Napoleonovog pohoda na Egipat. Napoleonova mornarica doplovila je 1798. godine u Egipat u ubjeđenju da ovoj drevnoj kolijevci civilizacije donosi svjetlost svoje nadmoćne kulture. Kroz uzbudljivu priču pratimo dvije žene, dvije strane novčića, dvije uloge ljepšeg pola za vreme francuske okupacije. Jedna je Zejna, mlada kći uglednog čovjeka iz Kaira koja je gurnuta u naručje francuskom caru ne bi li se smilovao nad njihovom porodicom. Druga je Nafisa, prelijepa, moćna i bogata žena koja prihvata ulogu posrednika u ratu, trudeći se da pruži utočište ugroženim civilima s obeju strana. One obje na svoj način predstavljaju Egipat tog doba. Život na Napoleonovom dvoru u Egiptu za Zejnu je igra koja donosi mnoga zadovoljstva, između ostalih i ljubav jednog od Napoleonovih povjerljivih pratilaca. Ali kada osvajački pohod propadne i Francuzi počnu da se povlače, jedino Nafisa može da izbavi Zejnu od gnjeva svetine. Autorka nam vjerno oživljava iščezli i egzotični mamelučki svjet, istražujući pri tom složene i često obostrano opasne odnose između osvajače i osvojenih. Nagibova kći takođe otkriva koliko su skupu cjenu Egipćani platili francuskim zavojevačima. Divno napisane stranice na kojima oživljuje jedna zemlja i ličnosti koje poznajemo iz istorije. Serageldinova izvanredno vlada kulturološkim, istorijskim i jezičkim slojevima svoje priče. Topiks tip world

Dodatne informacije

Izdavač Mono i Manjana
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter