Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Načela tesavvufa

Načela tesavvufa

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

D2323

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D2323

Broj strana:

544

Težina:

1140 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

41,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo je drugo izdanje ove iznimno vrijedne knjige za koju bi se moglo kazati da predstavlja i temeljno djelo za one koji za svoj životni put odaberu onaj pravac koji su ocrtavali i kojeg su se držali sufijski učitelji i velikani sve od samog početka pa do desetog hidžretskog stoljeća i dalje, sve do naših dana. Autor, Abdulvehhab eš-Sarani (898-973) jedan je od najistaknu­tijih takvih ljudi, a njegove knjige naišle su na veoma veliku prihvatljivost među muslim­anima općenito, a među sufijama posebno, sve od autorova vremena pa do danas.

Knjiga Načela tesavvufa predstavlja vrhunac njegovog ličnog sufijskog iskustva i stečenog znanja, budući da ga je napisao pred kraj svog života, te neku vrstu sublimacije učenja i iskustava koja su mu prethodila. Podijeljena je u tri velika poglavlja unutar kojih se naširoko raspravlja i o najsitnijih detaljima vezanim za proces duhovnog uspinjanja onog ko se zaputi ovim putem, te o manirima kojih se pritom treba držati, a u kojima se nalazi Božiji blagoslov.

Sama činjenica da je prvo izdanje ove knjige davno rasprodato, vrlo brzo po izlasku iz štampe, govori kako veliki interes za nju vlada i na našim prostorima.

  • Prevodilac: Ismail Ahmetagić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 0
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 176x250
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo je drugo izdanje ove iznimno vrijedne knjige za koju bi se moglo kazati da predstavlja i temeljno djelo za one koji za svoj životni put odaberu onaj pravac koji su ocrtavali i kojeg su se držali sufijski učitelji i velikani sve od samog početka pa do desetog hidžretskog stoljeća i dalje, sve do naših dana. Autor, Abdulvehhab eš-Sarani (898-973) jedan je od najistaknu­tijih takvih ljudi, a njegove knjige naišle su na veoma veliku prihvatljivost među muslim­anima općenito, a među sufijama posebno, sve od autorova vremena pa do danas. Knjiga Načela tesavvufa predstavlja vrhunac njegovog ličnog sufijskog iskustva i stečenog znanja, budući da ga je napisao pred kraj svog života, te neku vrstu sublimacije učenja i iskustava koja su mu prethodila. Podijeljena je u tri velika poglavlja unutar kojih se naširoko raspravlja i o najsitnijih detaljima vezanim za proces duhovnog uspinjanja onog ko se zaputi ovim putem, te o manirima kojih se pritom treba držati, a u kojima se nalazi Božiji blagoslov. Sama činjenica da je prvo izdanje ove knjige davno rasprodato, vrlo brzo po izlasku iz štampe, govori kako veliki interes za nju vlada i na našim prostorima.

Dodatne informacije

Izdavač El-Kalem
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter