Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Na tragu - srpska krimi priča

Na tragu - srpska krimi priča

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7560-111

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M6967

Broj strana:

292

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Priče potpisuje 26 probranih savremenih autora, a sem priređivača, to su Zoran Ćirić, Đorđe Pisarev, Ljubica Arsić, Svetlana Arsić, T. H. Raič (preudonim Miodraga Raičevića), Saša Radonjić, Vule Žurić, Mirjana Pavlović, Saša Ilić, Srđan V. Tešin, Mladen Vuruna, Slobodan Ilić, Svetislav Basara, Sava Damjanov, Jelena Lengold, Ljiljana Đurđić, Vladimir Tasić, Jasmina Vrbavac, Tamara Jecić, Danilo Nikolić, Mileta Prodanović, Miodrag Vuković, Mihajlo Pantić, Milica Mićić -Dimovska (jedina nije među živima) i Goran Petrović. Zbirka “Na tragu” izvorno je objavljena 1997. godine, u aprilskom i majskom broju časopisa za književnost i kulturu “Reč”. Ovaj časopis je tokom devedesetih godina prošlog veka slovio za najbolje književno periodično izdanje. Uredništvo se dosetilo da od najboljih savremenih srpskih pisaca naruči detektivske priče. A pre toga, tražili su erotske (iz čega je posle nastala i štampana kao zbirka “Čarobna šuma”). A u ovogodišnjem, aprilskom broju časopisa”Reč”, objavljene su, takođe naručene, priče strave i užasa. Pavković i Ilić najavljuju da će i ove storije uskoro biti štampane kao zasebna knjiga, pod naslovom “Strah i trepet”.
U predgovoru prvom izdanju zbirke “Na tragu”, priređivači podsećaju na istoriju ovog žanra u evropskoj književnosti, koja kreće sredinom 19. veka od Edgara Alana Poa. I podsećaju da je srpska krimi-priča nastala osamdesetih godina 20. veka, a njen rodonačelnik je neki Tasa Milenković - prvi srpski policajac. Od tada se ovaj žanr u srpskoj književnopsti pojavljuje sa promenljivom srećom, zaključuju Pavković i Ilić. I nadaju se da će će i pisci i čitaoci osvežiti svoje interesovanje za detektivsku pripovetku.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Priče potpisuje 26 probranih savremenih autora, a sem priređivača, to su Zoran Ćirić, Đorđe Pisarev, Ljubica Arsić, Svetlana Arsić, T. H. Raič (preudonim Miodraga Raičevića), Saša Radonjić, Vule Žurić, Mirjana Pavlović, Saša Ilić, Srđan V. Tešin, Mladen Vuruna, Slobodan Ilić, Svetislav Basara, Sava Damjanov, Jelena Lengold, Ljiljana Đurđić, Vladimir Tasić, Jasmina Vrbavac, Tamara Jecić, Danilo Nikolić, Mileta Prodanović, Miodrag Vuković, Mihajlo Pantić, Milica Mićić -Dimovska (jedina nije među živima) i Goran Petrović. Zbirka “Na tragu” izvorno je objavljena 1997. godine, u aprilskom i majskom broju časopisa za književnost i kulturu “Reč”. Ovaj časopis je tokom devedesetih godina prošlog veka slovio za najbolje književno periodično izdanje. Uredništvo se dosetilo da od najboljih savremenih srpskih pisaca naruči detektivske priče. A pre toga, tražili su erotske (iz čega je posle nastala i štampana kao zbirka “Čarobna šuma”). A u ovogodišnjem, aprilskom broju časopisa”Reč”, objavljene su, takođe naručene, priče strave i užasa. Pavković i Ilić najavljuju da će i ove storije uskoro biti štampane kao zasebna knjiga, pod naslovom “Strah i trepet”. U predgovoru prvom izdanju zbirke “Na tragu”, priređivači podsećaju na istoriju ovog žanra u evropskoj književnosti, koja kreće sredinom 19. veka od Edgara Alana Poa. I podsećaju da je srpska krimi-priča nastala osamdesetih godina 20. veka, a njen rodonačelnik je neki Tasa Milenković - prvi srpski policajac. Od tada se ovaj žanr u srpskoj književnopsti pojavljuje sa promenljivom srećom, zaključuju Pavković i Ilić. I nadaju se da će će i pisci i čitaoci osvežiti svoje interesovanje za detektivsku pripovetku.

Dodatne informacije

Izdavač Solaris
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter