Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!Slika knjizicaProizvoda u bazi

29.885

Facebook slicica

Katalog

Na temeljima hrvatske književne kulture

Na temeljima hrvatske književne kulture

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-150-705-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3985

Broj strana:

774

Težina:

1524 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

52,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Presjek autorova pedesetgodišnjega znanstvenog rada i metodologije proučavanja književnojezičnoga, stilskoizražajnog i ortografskog razvoja jednog dijela hrvatske pisane riječi, od srednjovjekovlja do XVIII. stoljeća, predstavljen je u knjizi izabranih izvornih znanstvenih (filoloških, kulturnopovijesnih, tekstoloških) rasprava o tropismenoj i trojezičnoj kulturi hrvatske sredine.

Glavna je tema autorove knjige Na temeljima hrvatske književne kulture, dakako, hrvatsko glagoljaštvo i glagoljizam, koje autor, između ostalog, proučava i u manje poznatom kontekstu svojevremeno živog zanimanja zapadnoeuropskoga kulturnog kruga za glagoljicu, zanimanja koje će svoj najadekvatniji prikaz dobiti u Diderotovoj i DAlembertovoj Enciklopediji. Autorov hvaljen i utemeljen lingvostilistički pristup starim tekstovima, oprimjeren je u ovome djelu raspravama o strukturno-kompozicijskim i stilsko-izražajnim osobitostima nekolicine glagoljičkih i staroslavenskih tekstova te Divkovićeve Besjede i Glavinićevih spisa. Svoju iznimnu filološku, paleoslavističku i književnopovijesnu erudiciju Hercigonja pokazuje i u vrsnim, znanstveno-stručno utemeljenim studijama o djelu Frana Miklošiča i Vatroslava Jagića.

Knjiga akademika Eduarda Hercigonje, najutjecajnijega, najvažnijeg i najizvornijega suvremenog proučavatelja hrvatske srednjovjekovne pismenosti, postavlja nove standarde u izdanjima s područja književno-filološke medievistike, kako u tekstualnom, tako i u likovnome dijelu u kojemu se uznastojalo prikazati dosad nepoznate i originalne slikovne priloge.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130×210
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Presjek autorova pedesetgodišnjega znanstvenog rada i metodologije proučavanja književnojezičnoga, stilskoizražajnog i ortografskog razvoja jednog dijela hrvatske pisane riječi, od srednjovjekovlja do XVIII. stoljeća, predstavljen je u knjizi izabranih izvornih znanstvenih (filoloških, kulturnopovijesnih, tekstoloških) rasprava o tropismenoj i trojezičnoj kulturi hrvatske sredine. Glavna je tema autorove knjige Na temeljima hrvatske književne kulture, dakako, hrvatsko glagoljaštvo i glagoljizam, koje autor, između ostalog, proučava i u manje poznatom kontekstu svojevremeno živog zanimanja zapadnoeuropskoga kulturnog kruga za glagoljicu, zanimanja koje će svoj najadekvatniji prikaz dobiti u Diderotovoj i DAlembertovoj Enciklopediji. Autorov hvaljen i utemeljen lingvostilistički pristup starim tekstovima, oprimjeren je u ovome djelu raspravama o strukturno-kompozicijskim i stilsko-izražajnim osobitostima nekolicine glagoljičkih i staroslavenskih tekstova te Divkovićeve Besjede i Glavinićevih spisa. Svoju iznimnu filološku, paleoslavističku i književnopovijesnu erudiciju Hercigonja pokazuje i u vrsnim, znanstveno-stručno utemeljenim studijama o djelu Frana Miklošiča i Vatroslava Jagića. Knjiga akademika Eduarda Hercigonje, najutjecajnijega, najvažnijeg i najizvornijega suvremenog proučavatelja hrvatske srednjovjekovne pismenosti, postavlja nove standarde u izdanjima s područja književno-filološke medievistike, kako u tekstualnom, tako i u likovnome dijelu u kojemu se uznastojalo prikazati dosad nepoznate i originalne slikovne priloge.

Dodatne informacije

Izdavač Matica hrvatska
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter