Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Na ratnoj stazi: pobjednici i (ili) poraženi

Na ratnoj stazi: pobjednici i (ili) poraženi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-13-112-7

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M4984

Broj strana:

640

Težina:

1763 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

55,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Govoreći o knjizi autor Hasanović kazao kako mu je namjera bila da kroz ovu knjigu dokumentira i prikaže istinu o ratnim događanjima u razdbolju 1992.-1995.godina bez da nešto oduzima ili pak dodaje.

Istaknuo je da ono što nije zapisano, vremenom pada u zaborav i da mu je namjera bila da od zaborava zauvijek sačuva jedno razdoblje kroz koji su časno prošli branitelji Gradačca.

Zapovjednik 2. Korpusa Armije BiH, umirovljeni general Hazim Šadić, govoreći o ratnim događanjima na ovom području, istaknuo je da je 107. Viteška motorizirana brigada obranila grad Gradačac, a time i državu Bosnu i Hercegovinu.

Dodao je kako je 107. brigada, zbog svog herojstva i ratnih podviga, prva proglašena viteškom, na području Bosne i Hercegovine i da to dovoljno govori o kakvoj se brigadi radilo.

Posebno se osvrnuo na multietnički sastav brigade u kojoj su bili pripadnici sva tri bh.naroda ali i drugi, te da je takav ustroj, unatoč brojnim pokušajima politike na njenom razbijanju, uspjela sačuvati tijekom rata.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 285x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Govoreći o knjizi autor Hasanović kazao kako mu je namjera bila da kroz ovu knjigu dokumentira i prikaže istinu o ratnim događanjima u razdbolju 1992.-1995.godina bez da nešto oduzima ili pak dodaje. Istaknuo je da ono što nije zapisano, vremenom pada u zaborav i da mu je namjera bila da od zaborava zauvijek sačuva jedno razdoblje kroz koji su časno prošli branitelji Gradačca. Zapovjednik 2. Korpusa Armije BiH, umirovljeni general Hazim Šadić, govoreći o ratnim događanjima na ovom području, istaknuo je da je 107. Viteška motorizirana brigada obranila grad Gradačac, a time i državu Bosnu i Hercegovinu. Dodao je kako je 107. brigada, zbog svog herojstva i ratnih podviga, prva proglašena viteškom, na području Bosne i Hercegovine i da to dovoljno govori o kakvoj se brigadi radilo. Posebno se osvrnuo na multietnički sastav brigade u kojoj su bili pripadnici sva tri bh.naroda ali i drugi, te da je takav ustroj, unatoč brojnim pokušajima politike na njenom razbijanju, uspjela sačuvati tijekom rata.

Dodatne informacije

Izdavač Printcom doo Tuzla
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter