Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Na balu s kraljem

Na balu s kraljem

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9788652107124

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4725

Broj strana:

746

Težina:

988 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

27,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Autorka romana Zlatna lala.

Ovo je epski roman o Versaju i njegovim žiteljima, o izgubljenim ljubavima, ispunjenim obećanjima, neostvarenim snovima i uništenim monarsima - priča o strasti i preimućstvu, skromnim počecima i bezgraničnoj ambiciji.

Jednog majskog jutra 1664. Žani Dremon rađa se njeno jedino dijete i nastaje njen smjeli plan da svoju tek rođenu kćerčicu izbavi iz stega siromaštva. Jer tog se sudbonosnog dana u jednostavnom lovačkom dvorcu mladog kralja Luja XIV, u skromnom mjestašcetu zvanom Versaj, okupilo na stotine plemića i plemkinja u punom sjaju. Čistom srećom jedan pripit mladi musketar bio je svjedok Žaninog porođaja i tom prilikom joj je dao nepromišljeno obećanje za koje je Žana riješena da se jednog dana i obistini. Žana se zariče da će njena kćerka, obična djevojčica sa sela, jednog dana plesati na kraljevskom balu.

Time počinje porodična saga koja će potrajati do kraja vladavine najveličanstvenije francuske dinastije - Burbona. Iskreći sjajem i skandalima kraljevskih kuloara roman Na balu s kraljem pripovijeda o četiri strastvene i odlučne žene čije su sudbine povezane s versajskim dvorom i politikom koja se na njemu vodi. Žanina kćerka Margerita, unuka Jasmina, praunuka Violeta i Roza, dvorska dama i povjerenica Marije Antoanete svjedoče nam u ovom romanu raskošnog pripovjedanja o vremenu strasnih i zabranjenih ljubavi i previranjima koja će dovesti do Revolucije. Različite naravi ovih žena i njihove sudbonosne odluke kobno će uticati ne samo na njihove živote.

  • Originalni naziv: To Dance with Kings
  • Prevodilac: Tatjana Bižić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Autorka romana Zlatna lala. Ovo je epski roman o Versaju i njegovim žiteljima, o izgubljenim ljubavima, ispunjenim obećanjima, neostvarenim snovima i uništenim monarsima - priča o strasti i preimućstvu, skromnim počecima i bezgraničnoj ambiciji. Jednog majskog jutra 1664. Žani Dremon rađa se njeno jedino dijete i nastaje njen smjeli plan da svoju tek rođenu kćerčicu izbavi iz stega siromaštva. Jer tog se sudbonosnog dana u jednostavnom lovačkom dvorcu mladog kralja Luja XIV, u skromnom mjestašcetu zvanom Versaj, okupilo na stotine plemića i plemkinja u punom sjaju. Čistom srećom jedan pripit mladi musketar bio je svjedok Žaninog porođaja i tom prilikom joj je dao nepromišljeno obećanje za koje je Žana riješena da se jednog dana i obistini. Žana se zariče da će njena kćerka, obična djevojčica sa sela, jednog dana plesati na kraljevskom balu. Time počinje porodična saga koja će potrajati do kraja vladavine najveličanstvenije francuske dinastije - Burbona. Iskreći sjajem i skandalima kraljevskih kuloara roman Na balu s kraljem pripovijeda o četiri strastvene i odlučne žene čije su sudbine povezane s versajskim dvorom i politikom koja se na njemu vodi. Žanina kćerka Margerita, unuka Jasmina, praunuka Violeta i Roza, dvorska dama i povjerenica Marije Antoanete svjedoče nam u ovom romanu raskošnog pripovjedanja o vremenu strasnih i zabranjenih ljubavi i previranjima koja će dovesti do Revolucije. Različite naravi ovih žena i njihove sudbonosne odluke kobno će uticati ne samo na njihove živote.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter