Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.230

Facebook slicica

Katalog

Muzej nevinosti

Muzej nevinosti

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Orhan Parhuk


ISBN:

978-86-7470-455-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D0976

Broj strana:

597

Težina:

1195 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Roman o vezama među ljudima, opsesijama, emotivnoj zavisnosti, sakupljanju stvari i uspomena, sjećanja i čežnji. U osnovu svega je tema ljubavi, tj. pitanje: Šta je ljubav?
Radnja se dešava u Istanbulu u vremenu od 1975. godine do današnjih dana. Širok spektar likova izvanredno oslikava život u Istanbulu, klasne razlike i živote mladića i djevojaka tradicionalnog i modernog shvatanja. Centralna ličnost romana je Kemal, mladić iz visokog društva, školovan na zapadu, mladić savremenih shvatanja. On je vjeren s djevojkom koja se uklapa u njegov imućni svijet, školovana je na zapadu, ima moderna shvatanja i idealan je par za njega. Međutim, sasvim neočekivano Kemalu se dešava ljubav na prvi pogled. Spremajući Fusin, svoju daleku rođaku, za prijemni ispit na fakultetu Kemal se zaljubljuje u nju. Fusin povrijeđena njegovom vjeridbom misteriozno nestaje... Pogođen njenim nestankom, napušta svoj prethodni život i kreće u potragu za njom. Opsjednut njome i njenom ljubavlju, Kemal počinje da sakuplja sve stvari koje je dotakla njena ruka i pravi malu kolekciju njenih stvari, koja za njega predstavlja pravo svetilište. Kemal čeka punih deset godina na razjašnjenje ove situacije i na ponovno spajanje sa djevojkom iz svojih snova.
Ovo je najnježniji roman Orhana Pamuka, roman koji odiše ljubavlju i koji je teško ispričati.

  • Prevodilac: Mirjana Marinković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x210
  • Zemlja porijekla: Crna Gora
  • Stanje: Nova

Detalji

Roman o vezama među ljudima, opsesijama, emotivnoj zavisnosti, sakupljanju stvari i uspomena, sjećanja i čežnji. U osnovu svega je tema ljubavi, tj. pitanje: Šta je ljubav? Radnja se dešava u Istanbulu u vremenu od 1975. godine do današnjih dana. Širok spektar likova izvanredno oslikava život u Istanbulu, klasne razlike i živote mladića i djevojaka tradicionalnog i modernog shvatanja. Centralna ličnost romana je Kemal, mladić iz visokog društva, školovan na zapadu, mladić savremenih shvatanja. On je vjeren s djevojkom koja se uklapa u njegov imućni svijet, školovana je na zapadu, ima moderna shvatanja i idealan je par za njega. Međutim, sasvim neočekivano Kemalu se dešava ljubav na prvi pogled. Spremajući Fusin, svoju daleku rođaku, za prijemni ispit na fakultetu Kemal se zaljubljuje u nju. Fusin povrijeđena njegovom vjeridbom misteriozno nestaje... Pogođen njenim nestankom, napušta svoj prethodni život i kreće u potragu za njom. Opsjednut njome i njenom ljubavlju, Kemal počinje da sakuplja sve stvari koje je dotakla njena ruka i pravi malu kolekciju njenih stvari, koja za njega predstavlja pravo svetilište. Kemal čeka punih deset godina na razjašnjenje ove situacije i na ponovno spajanje sa djevojkom iz svojih snova. Ovo je najnježniji roman Orhana Pamuka, roman koji odiše ljubavlju i koji je teško ispričati.

Dodatne informacije

Izdavač Nova knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter