Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Muslims of New York / Muslimani New Yorka

Muslims of New York / Muslimani New Yorka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Zijah Gafić


ISBN:

978-9958-9075-0-0

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K5176

Broj strana:

104

Težina:

356 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Monografija Muslims of New York sadrži seriju od 70 fotografija koje je Gafić snimio 2006. godine tijekom boravka u New Yorku i posjete različitim muslimanskim zajednicama tog grada radeći na reportaži za američki magazine Time.

Prikazujući priču o životu i svakodnevnici muslimana u gradu kojeg mnogi nazivaju prijestolnicom svijeta, autor napominje kako je njegova monografija zbirka fragmenata i skica iz života različitih muslimanskih zajednica New Yorka.

Dvojezična monografija /na engleskom i bosanskom uvod Nihada Kreševljakovića o muslimanima New Yorka, koji upoznaje sa događanjima koji su pratili nastanak i razvoj muslimanske
zajednice New Yorka koja danas, procjenjuje Zijah Gafić je najuspješniji mladi bh. fotograf koji je do sada izlagao
na mnogim prestižnim festivalima i izložbama u Londonu, Milanu, Amsterdamu, Zagrebu.

Monografija koju je objavila izdavačka kuća Gramofon iz Sarajeva uz podršku Ureda za odnose s javnošću Američke ambasade u Bosni i Hercegovini, donosi i uvodnik Nihada Kreševljakovića o muslimanima New Yorka, koji čitatelje upoznaje sa događajima koji su pratili nastanak i razvoj muslimanske zajednice New Yorka koja danas, procjenjuje se, broji gotovo 600.000 pripadnika.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 200x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Monografija Muslims of New York sadrži seriju od 70 fotografija koje je Gafić snimio 2006. godine tijekom boravka u New Yorku i posjete različitim muslimanskim zajednicama tog grada radeći na reportaži za američki magazine Time. Prikazujući priču o životu i svakodnevnici muslimana u gradu kojeg mnogi nazivaju prijestolnicom svijeta, autor napominje kako je njegova monografija zbirka fragmenata i skica iz života različitih muslimanskih zajednica New Yorka. Dvojezična monografija /na engleskom i bosanskom uvod Nihada Kreševljakovića o muslimanima New Yorka, koji upoznaje sa događanjima koji su pratili nastanak i razvoj muslimanske zajednice New Yorka koja danas, procjenjuje Zijah Gafić je najuspješniji mladi bh. fotograf koji je do sada izlagao na mnogim prestižnim festivalima i izložbama u Londonu, Milanu, Amsterdamu, Zagrebu. Monografija koju je objavila izdavačka kuća Gramofon iz Sarajeva uz podršku Ureda za odnose s javnošću Američke ambasade u Bosni i Hercegovini, donosi i uvodnik Nihada Kreševljakovića o muslimanima New Yorka, koji čitatelje upoznaje sa događajima koji su pratili nastanak i razvoj muslimanske zajednice New Yorka koja danas, procjenjuje se, broji gotovo 600.000 pripadnika.

Dodatne informacije

Izdavač Gramofon
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Knjige koje bi vas mogle zanimati:

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter