Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Mumije ujutro

Mumije ujutro

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7436-320-2

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N0219

Broj strana:

73

Težina:

213 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Tajanstvena kućica na drvetu. Na vrhu najvišeg hrastovog stabla u šumi. U nju se dugo penješ mornarskim ljestvicama. Uvučeš se kroz prorez na podu u obliku slova M. Kućica je puna knjiga. Odabereš jednu po tvojoj želji i mjeri, otvoriš neko uzbudljivo mjesto i glasno kažeš želju. Kada otvoriš oči čarobna kućica preseli te u neko sasvim drugo vrijeme...

Ovoga puta sedmogodišnja Eni i njen godinu i po stariji brat Džek našli su se u starom Egiptu prije 5000 godina. Do piramide-kraljevske grobnice odveo ih je veliki crni mačak. On se pojavljivao uvijek u pravom trenutku, da im pomogne u opasnosti i pronalasku izlaza iz mnoštva mračnih hodnika i neizvjesnih događaja.
Na putovanjima kroz vrijeme, Džek je uvek belježio najvažnije stvari. Šta je sarkofag, šta fatamorgana, zašto su hodnici kroz piramide imali lažne prolaze, šta su odnosili pljačkaši grobnica, kako se pravi mumija, šta je skiptar, kako se čitaju hijeroglifi, zašto žena od vazduha ne može da upotrebi naočare, čemu služi svileni zeleni obilježivač za knjige sa velikim vezenim slovom M, - sve to je u slici i reči Džek unio u svoju bilježnicu.

Eni i Džek upoznali su Hutepi, kraljicu Nila, ženu od vazduha koja nije mogla da izađe iz Podzemlja u kome je živela 1000 godina poslije smrti i da pređe u Slijedeći život.

Kako se čitaju slova-slike možeš i ti da saznaš, ako pročitaš knjigu Mumije ujutru.

Ona ti nudi mnoga tajanstvena mjesta i otkriće šta je za ljude u starom Egiptu značila Knjiga mrtvih.

  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Tajanstvena kućica na drvetu. Na vrhu najvišeg hrastovog stabla u šumi. U nju se dugo penješ mornarskim ljestvicama. Uvučeš se kroz prorez na podu u obliku slova M. Kućica je puna knjiga. Odabereš jednu po tvojoj želji i mjeri, otvoriš neko uzbudljivo mjesto i glasno kažeš želju. Kada otvoriš oči čarobna kućica preseli te u neko sasvim drugo vrijeme... Ovoga puta sedmogodišnja Eni i njen godinu i po stariji brat Džek našli su se u starom Egiptu prije 5000 godina. Do piramide-kraljevske grobnice odveo ih je veliki crni mačak. On se pojavljivao uvijek u pravom trenutku, da im pomogne u opasnosti i pronalasku izlaza iz mnoštva mračnih hodnika i neizvjesnih događaja. Na putovanjima kroz vrijeme, Džek je uvek belježio najvažnije stvari. Šta je sarkofag, šta fatamorgana, zašto su hodnici kroz piramide imali lažne prolaze, šta su odnosili pljačkaši grobnica, kako se pravi mumija, šta je skiptar, kako se čitaju hijeroglifi, zašto žena od vazduha ne može da upotrebi naočare, čemu služi svileni zeleni obilježivač za knjige sa velikim vezenim slovom M, - sve to je u slici i reči Džek unio u svoju bilježnicu. Eni i Džek upoznali su Hutepi, kraljicu Nila, ženu od vazduha koja nije mogla da izađe iz Podzemlja u kome je živela 1000 godina poslije smrti i da pređe u Slijedeći život. Kako se čitaju slova-slike možeš i ti da saznaš, ako pročitaš knjigu Mumije ujutru. Ona ti nudi mnoga tajanstvena mjesta i otkriće šta je za ljude u starom Egiptu značila Knjiga mrtvih.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter